Hirdetés
. Hirdetés

A torrentoldalak toplistái

|

Egy új felmérés leleplezi az illegális fájlmegosztók ízlését. Elkészült a tévéműsor és filmletöltési toplista. Az első tíz helyen amerikai mozifilmek és tévésorozatok találhatóak.

Hirdetés

A Big Champagne felmérése szerint kétszeresére növekedett az úgynevezett torrentoldalak látogatottsága az elmúlt évben. A fájlmegosztókon hozzáférhető tartalom aránya erőteljesen a filmek és a sorozatok felé billen el a zeneszámokkal szemben.

- Tévénézők milliói jutnak hozzá így ingyenesen és illegálisan a kedvenc sorozataikhoz, ha nem is mindig, de legalábbis időről-időre - mondta Eric Garland , a Big Champagne ügyvezetője. - Ez egy társadalmilag elfogadott formája az alkalmi kalózkodásnak.

A kutatás eredményeit szombaton mutatták be az Edinburgh Televíziós Fesztiválon, egy előadás keretében, melynek az volt a témája, hogy mit tanulhatnak a televíziók a zeneipartól az online kalózkodás kapcsán szerzett tapasztalataiból.

Garland szerint nagy a különbség a két iparág között, és a televíziózásra nézve nincs olyan súlyos hatása a kalózkodásnak, mint ahogyan attól sokan az iparági vezetők közül félnek.

- Lehet, hogy látjuk majd a rend felbomlását, de elhamarkodott lenne azt állítani, hogy mi vagyunk a következőek. Az iparágra gyakorolt hatás nagyon más lesz - fogalmazott a Big Champagne vezetője.

A tanulmányból nem derült ki, hogy pontosan mely torrentoldalakat és egészen pontosan mely időszakban vizsgálták. Az viszont egészen bizonyos, hogy nem vették - nem vehették - be a felmérésbe a zárt és regisztrációhoz kötött torrentoldalak forgalmát, így az adatok bizonyosan alulbecsülik a tényleges letöltések számát. Azt viszont remekül példázzák, hogy a tévésorozatok letöltése sokszorosan felülmúlja a mozifilmekét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.