Hirdetés
. Hirdetés

A Turbo NAS megmentőként érkezik

|

Folyamatosan nő a mobileszközök száma és velük párhuzamosan az adatmennyiség is, ezért a tárhelyek iránti igény is emelkedik - a QNAP szállítja a megoldást. (X)

Hirdetés

Bár a felhőszolgáltatók megoldást kínálnak a megnövekedett tárhelyigény kielégítésére, a felhasználóknak két fontos tényezőt kell figyelembe venniük. Egyrészt a szolgáltatások ára meglehetősen borsos, másrészt a felhőben tárolt adatok biztonsága - és tulajdonjoga - finoman szólva is vitatott. A Qnap Turbo NAS mind az otthoni, mind a vállalati környezetben megoldást jelent erre a problémára.

 

 

A QNAP új QTS 4.0 rendszere új dimenziókba emeli a Turbo NAS élményt. Az intuitív, többablakos felhasználói felület lehetővé teszi a NAS egyszerű felügyeletét, az alkalmazások rendszerezését, a multimédia-tartalmak fogyasztását, az - akár több platformon keresztül történő - szinkronizálást, és az új alkalmazások App Centerből történő letöltését.

 

Egyszerűen használható a felhőalapú távoli hozzáférés akár PC, Mac, iOS vagy Android eszközökről. A „Cloud Key”-nek nevezett egyedi azonosító segítségével minden eddiginél könnyebben regisztrálható a NAS távoli hozzáférésre, QR-kód használatával egyszerűsíthetjük a folyamatot.

 

A QNAP alapjaiban változtatta meg a felhasználói felületet, ami sokkal egyszerűbben kezelhetővé vált, az alkalmazásokat drag-and-drop módszerrel az asztalra helyezhető ikonokkal érhetik el a felhasználók.

 

A QTS 4.0 egy kiforrott „okos-NAS” platform, melyre - akárcsak okostelefonokra, okostévékre - számos alkalmazás elérhető, számuk folyamatosan bővül, így a NAS-sal megoldható feladatok köre is egyre tágabb. Találunk köztük letöltőközpontot, médiakezelőt, professzionális fotóalbumot, és pár kattintással egy a YouTube-hoz hasonló videós szolgáltatást is felépíthetünk. A komolyabb témákban is bőven akadnak vívmányok: több webáruházmotor (például OpenCart, osCommerce, Magento, ZenCart) is szerepel az appok között, de ott a SugarCRM és Vtiger CRM motor is. Egy komplett felhős webalkalmazás-platform, az eyeOS is szerepel a kínálatban. Minden adott ahhoz, hogy a NAS a vállatok számára egyszerűvé tegye a fájlok megosztását, a virtualizációt, az adatmentést, a jogosultságok beállítását, a biztonsági IP-kamerák távoli irányítását és akár az üzleti hatékonyság növelését.

 

A QTS 4.0 vállalati viszonylatban is megváltoztathatja a NAS szó megítélését, lévén olyan eszköz, mely sok, eddig csak jóval nagyobb beruházással megoldható feladatot képes ellátni, és változatos környezetben is helytáll. A QTS 4.0 magában foglalja háromféle domain-környezet támogatását, az Active Directory, Apple Open Directory és OpenLDAP rendszerekhez is illeszthető. Képes a domain-közi műveleteket is lekezelni, ami nagyban egyszerűsíti a vállalati IT menedzselését heterogén környezetekben. Nem gond, ha a dolgozók egy része - például az értékesítés vagy a kreatív részleg - OS X és iOS eszközöket használ, együtt tudnak dolgozni a hagyományos, PC-s felhasználókkal. A QNAP TS-x79, TS-x70, TS-x69 modellek elnyerték a Windows Server 2012 megfelelőségi minősítést is.

 

Gyakran azért nem választanak NAS megoldásokat kisvállalatoknál, mert attól tartanak, hogy hamar kinövik azokat és akkor váltaniuk kell majd, ami fájdalmas feladat üzletviteli szempontból. A QTS 4.0 esetében ez nem fordulhat elő, RAID-bővítőházakkal a rendszer kapacitása akár 400 TB-ig skálázható, folyamatosan, újratelepítések nélkül. A Storage Pool bevezetésével a merevlemezek, RAID-tömbök rugalmasan menedzselhetők, hozzárendelhetők, akár a beépített meghajtókról, akár külső RAID-házakról van szó. A QTS 4.0 a biztonságra is ügyel, folyamatosan ellenőrzi a háttértárak, RAID-tömbök állapotát. Ugyanakkor nagyon rugalmas rendszer, üzem közben léphetünk RAID-szintet vagy migrálhatunk köteteket. A QNAP NAS-ok egyúttal híresek gyorsaságukról is, a QTS 4.0 az SSD Caching (egyfajta 1st tier storage) bevezetésével képes egy nagyságrenddel fokozni a gyakorlati teljesítményt. A Windows Server 2012 alatt is támogatott Thin Provisoning esetében a maximális elérhető volume-méret akár 144 TB lehet, és rendelkezik tárhelyvisszanyerés-támogatással is.

 

Új grafikus felületet kapott a Disc Management is, a SMART Data Migration pedig azonnal észleli a HDD-hibákat és másik winchesterre menti az adatokat, amiről értesítést is küld.

Az új QNAP operációs rendszer fel van készítve a virtualizált alkalmazásokra, az iSCSI-adattárak hatékony kezelésére is, így hatékonyan alkalmazható VMware - VAAI támogatással -, Hyper-V és vSphere környezetben is. Több újítás teszi az eddigieknél sokkal hatékonyabbá az iSCSI-kezelést, az adattárakon belüli nagy mennyiségű másolást, törlést. A Hardware-Asisted Locking sokkal hatékonyabbá teheti a több virtuális gép hozzáférését az adattárhoz, rugalmasan visszanyerhető a törölt virtuális gépek által használt storage-terület.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.