Hirdetés
. Hirdetés

A vállalati IT fejlődése

|

A gyártóüzemek manapság erős és hatékony IT-háttértámogatással kell, hogy rendelkezzenek.

Hirdetés

Az alkalmazások között virtuális termékfejlesztés és IT-val támogatott gyártási folyamatok is találhatók, miközben szoftver gondoskodik a számlázásról, a marketingfolyamatokról és az értékesítésről is. A gyors folyamat-végrehajtás és a gépek közötti kommunikációból (M2M) származó hatalmas adatmennyiség óriási kihívás elé állítja az IT infrastruktúrát. Csak egységes, koherens megoldások tudják csökkenteni e folyamatok komplexitását és biztosítani azt, hogy az életfontosságú IT erőforrások mindig rendelkezésre álljanak. A Rittal élenjár a folyamatban: átfogó IT infrastruktúrájával nyújt segítséget a sikeres vállalkozásoknak – egy egyszerű szerverszekrénytől egészen a standardizált adatközponti igényekig.

Az IT alkalmazások központi szerepet töltenek be a gyártási folyamatokban. Például a tervezőmérnök kiválaszt és konfigurál egy terméket, meghatározza tulajdonságait és küllemét a megfelelő CAD/CAE környezetből származó specifikációk használatával. A folyamatok alapjául szolgáló adatok és a szoftveres alkalmazások is mind-mind egy megbízható, magas rendelkezésre állású IT infrastruktúrára épülnek.

Fontos továbbá, hogy az IT rendszerek továbbítják az ügyfelek speciális igényeit is a gyártásba, ahol ezeket az igényeket feldolgozzák – lehetővé téve, hogy a szükséges nyersanyagáramlás és gyártási előírások sikeresen beépülnek a gyártási folyamatba. Továbbá egyéb IT komponensek is találhatók a gyártóüzemben és magukon a gépeken is: például vezérlőrendszerek Rittal TS 8 szekrényekben. A nagyszámú csatlakoztatott eszköz fényében szükség lehet rendszerfelügyeleti érzékelőkre, monitoring rendszerre és akár intelligens kapcsoló- és beavatkozó eszközökre is.

Ugyanakkor létfontosságú az is, hogy a vezérlő és áramelosztó szekrényeket mindenkor el tudják látni energiával és a megfelelő hűtéssel. Ezek mellett az IT infrastruktúra minden paraméterét felügyelni is kell, szükség esetén vészjelzéseket kell definiálni és meg kell határozni a beavatkozás módját és idejét.

 

Kompatibilitás A-tól Z-ig
A vállalati IT fejlődésének első lépése az IT komponensek integrálása egyetlen konzisztens, egységes rendszerré. Az egymással összehangolt hűtési, áramelosztási, monitoring és IT szekrényrendszer képezi az alapján annak a moduláris IT rendszernek, amely jelentősen képes csökkenteni a tervezési, telepítési és szervizköltségeket. Ezt az átfogó kompatibilitást a jól kipróbált és tesztelt komponenseknek köszönhetően sikerült megvalósítani.

A második fejlődési lépcsőfok a teljes adatközponti modul standardizálása. Ez az adatközpontot egy átfogó termékké változtatja át, amely magába foglalja a szerver- és hálózati szekrényeket, az energiaellátást, a hűtési rendszert és a felügyeleti komponenseket – természetesen támogatva a központi vezérlő rendszerbe történő integrációt is. Ez a megközelítés egy nagyon erős alapot képez a tanúsított, kipróbált, átfogóan konfigurált megoldások számára.

Egyszerű komponensektől a teljes IT rendszerig
A Rittal RiMatrix családját komplex IT infrastruktúrák megvalósítására tervezték, amely minden szinten támogatja a vállalatok folyamatait. Teljes körű megoldást kínál egyetlen szerverszekrénytől a testreszabott adatközpontig.

A megoldáscsomag része a Rittal új TS IT szekrénye, amely a hálózati- és szerverszekrény építés sokrétű igényeit elégíti ki. A 2014-es Hannoveri Vásáron a TS IT szekrénycsalád új változatai is bemutatkoztak, előszerelt kiépítésben. Ez lehetővé teszi az ügyfeleknek az előkészített szekrény – és ezzel a működő IT infrastruktúra – még gyorsabb telepítését és üzembe helyezését. Az előszerelt TS IT flexibilis 19”-os szerelési síkkal rendelkezik, biztonsági üveggel ellátott ajtó és biztonsági zár, valamint beépített zárral ellátott egyrészes oldallapok képezik az alapkiépítését.

Ezen felül a Rittal a fizikai fenyegetések – tűz, víz, por, betörés – ellen is védett mikro adatközpontot is kínál, számos változatban. Ezek a biztonsági széfek egy vagy több szekrény számára jelentenek védelmet, és teljesen kompatibilisek a TS IT rackekkel.

A RiZone DCIM (Data Centre Infrastructure Management) megoldással pedig az adatközponti és üzleti folyamatok széles köre felügyelhető és biztosítható. A RiZone nemcsak monitoring szolgáltatást nyújt, de lehetővé teszi az intelligens munkafolyamatokon alapuló vészjelzések kezelését is. Az intelligens RFID megoldással minden egyes szekrény és rack felügyelhető, lehetővé téve, hogy a szerverrack kiépítését élőben, akár online is megtervezzük. Minden üzenetet (hiba és státusz) a RiZone DCIM szoftvere gyűjt, és ezeket igény szerint természetesen épületfelügyeleti rendszerbe is továbbítja.

A Rittal 2013-ban bővítette a RiMatrix családot, és immár nemcsak testreszabott adatközponti megoldást, hanem standardizált csomagokat is kínál RiMatrix S néven. Ezek között előre konfigurált, előtanúsított modulok szerepelnek, amelyek megkönnyítik a tervezést és könnyedén beépíthetők az ügyfél telephelyén rendelkezésre álló építményekbe. A moduláris RiMatrix S rendszer a meglévő RiMatrix palettát egészíti ki, teljesen kulcsrakész adatközpont-modulokkal. Az előkonfigurált komponensek között szerver- és hálózati szekrények, rendszerklimatizálás, áramelosztási egységek, monitoring és korai tűzérzékelő rendszer is szerepel. Az adatközponti modul elérhető hat- és kilencszekrényes változatban, és akár nagyobb egységekké is kombinálhatóak.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.