Hirdetés
. Hirdetés

A videózás miatt négyszereződik az adatforgalom

|

A Cisco szerint a globális datforgalomban a video 2010. végére átveszi az elsőséget. 2014-re 1 milliárdnál is több tagja lesz a világ online videoközösségének.

Hirdetés

A Cisco nyilvánosságra hozta a 2009 és 2014 közötti időszakra vonatkozó globális internetes adatforgalmi előrejelzését. A Visual Networking Index (VNI) szerint a világ teljes internetforgalma 2014-re várhatóan a 2009-es több mint négyszeresére, 767 exabájtra, vagyis több mint háromnegyed zettabájtra nő.

Az adatforgalom növekedése mögött továbbra is elsősorban a videoforgalom bővülése áll, amely 2014-re a lakossági felhasználók által generált teljes IP forgalom több mint 91 százalékát teszi ki. A hálózatok sávszélességének és az internet sebességének növelésére irányuló fejlesztések, valamint a HDTV és a 3DTV technológia növekvő népszerűsége egyaránt kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy 2009 és 2014 között az IP forgalom várhatóan a négyszeresére nő.



A 2014-re előre jelzett közel 64 exabájtos havi nemzetközi IP forgalom nagyságrendileg 16 milliárd DVD lemeznek, 21 billió MP3 fájlnak és 399 kvadrillió sms-nek felel meg.

2014-re a legnagyobb IP forgalmat generáló régiók Észak-Amerika (havi 19,0 exabájt), Ázsia és a Csendes-óceáni térség (havi 17,4 exabájt), Nyugat-Európa (havi 16,2 exabájt) és Japán (havi 4,3 exabájt) lesznek.

A VNI Forecast widget segítségével egyedi nézetekben jeleníthetők meg a világ teljes internetforgalmára vetített különböző hálózati adatforgalmi típusok.

Az asztali és noteszgépekhez készült VNI PC Pulse alkalmazással a lakossági felhasználók többet megtudhatnak saját hálózati forgalmukról és összevethetik hálózat-használati szokásaikat a világ más részein élő felhasználókéval.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.