Hirdetés
. Hirdetés

A vírusirtás városi legendái

|

A Panda szakemberei összegyűjtötték az öt legmakacsabb antivírus mítoszt, hogy leleplezzék őket!

Hirdetés

A Panda Security központja a Twitter és a Facebook fiókján keresztül tette fel a felhasználóknak a kérdést: melyek azok a "mítoszok", amelyek a vírusirtással, az IT-biztonságtechnikával és az antivírusokat fejlesztő cégekkel kapcsolatban felmerülnek. A feltett kérdésekre Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója reagált.

 

 



Az egész szakma csak kamu, az antivírus-cégek írják a vírusokat, hogy ezzel munkát adjanak maguknak.

Sándor Zsolt: Badarság, hiszen gyakorlatilag belefulladunk a vírusokba. Nagyjából 50 ezer új minta érkezik vizsgálatra minden egyes nap. Mi folyamatosan azt mondjuk, hogy a vírusirtó-cégek már nehezen bírják az ütemet, tehát könnyen belátható, hogy nem szúrnánk ki ennyire magunkkal. Ráadásul, ha tényleg így lenne, akkor azért egy ekkora világméretű botrány 20 év alatt csak kiderült volna.

A biztonságtechnikai cégek hackerekkel dolgoznak.

S. Zs.: Ez csak félig-meddig igaz. A "black hat" hackerekkel, vagyis akik illegálisan tevékenykednek, soha nem működünk közre, de "white hat" hackereket, vagyis akik egy-egy rendszer stabilitását tesztelik, szoktunk alkalmazni.

Mac-re, Linuxra és mobiltelefonokra nincs vírus.

S. Zs.: Jó lenne, ha ez igaz lenne, de sajnos nem az. Ahogyan nő ezeknek a platformoknak a népszerűsége, úgy jelenik meg rájuk egyre több vírus.

Egy "rendszerbe" való betöréshez komoly szaktudás kell.

S. Zs.: Azt kell, hogy mondjam, ez manapság nem minden esetben igaz. Sajnos léteznek olyan programok, amelyek még abszolút kezdők számára is lehetővé teszik, hogy idegen számítógépekbe törjenek be.

A vírusirtás férfiszakma.

S. Zs.: Ez a legérdekesebb legenda, hiszen a Panda egészét tekintve mintegy 30 százalék a női munkatársak aránya, akik a legkülönfélébb területeken dolgoznak.

A cikk testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.