Hirdetés
. Hirdetés

A Vistánál is látványosabb kezelőfelület

|

Hol vannak már azok az idők, amikor a Windows XP kezelőfelülete szépnek volt nevezhető. Főleg egy 3D-s munkaasztalhoz képest.

Hirdetés

Az XP-t nem sokkal megjelenése után rögtön lekörözte az Apple Mac OS X operációs rendszere, legalábbis ami a kinézetet illeti. Aztán most itt van a Windows Vista az Aero kezelőfelülettel - ám mindez semmi ahhoz a prototípushoz képest, amely háromdimenziós megjelenítéssel kápráztatja el a felhasználót.

A Torontói Egyetem Dynamic Graphics Project (dgp) laboratóriumának fejlesztői talán egy kicsit túllőttek a célon, amikor úgy határoztak, hogy egy valódi íróasztal mintájára alkotják meg az operációs rendszer munkaasztalát. Ezt úgy kell érteni, hogy az ott elhelyezett ikonokat teljes mértékben a könyvek, újságok, stb. mintájára kell kezelni. A teljes mértékben háromdimenziós munkaasztalon az ikonok a fizika törvényeinek megfelelően viselkednek, és még árnyékot is vetnek. Egymásra helyezhetőek, a fontosabbak nagyíthatóak vagy a többihez képest elforgathatóak. Több elem együttes kijelölése is egészen új dimenzióba került (szó szerint). És most mindezt mozgás közben is meg lehet tekinteni.

A film indításához kattintson a lejátszás gombra!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.