Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 10 blokkolni fog bizonyos Wi-Fi hálózatokat!

|

A változás már az őszi frissítésben várható, a célja pedig az, hogy a Microsoft a biztonságosabb megoldások felé terelje a felhasználókat.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows 10 May 2019 Update kapcsán a Microsoft közeli hónapokra vonatkozó fejlesztési terveibe is betekintést nyerhettünk, és szinte biztos,  hogy a változtatások egyike sok vitát fog kavarni a Windows felhasználók közösségében.

A Microsoft ugyanis a WEP-pel és TKIP-bel biztosított Wi-Fi hálózatok támogatásának megszüntetésére készül, hogy ezzel is a WPA2 vagy WPA3 hálózatok felé terelje a felhasználókat.

A lépés magyarázata az, hogy a WPA2 és a WPA3 biztonsági szempontból sokkal megbízhatóbb, mint az öreg WEP, amely 1999-ben, vagyis húsz éve lett a Wi-Fi biztonsági szabványa.

A Microsoft szerint a WPA3 fontos, és ma már nehezen nélkülözhető biztonsági lehetőségeket nyújt mind az otthoni, mind a vállalati hálózatok számára, és jóval védettebb a jelszólopásokkal szemben is.

A változások időpontja egyelőre nem ismert: a Microsoft csak annyit árult el, hogy valamelyik következő változatban tervezi a WEP támogatás megszüntetését. De nagyon valószínű,  hogy a lépésre már az októberben vagy novemberben megjelenő őszi nagy frissítésben sor kerülhet.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.