Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 10 hamarosan csak ellenőrizhető forrású illesztőprogramokat engedélyez

|

Szigorított a Microsoft az illesztőszoftvereket vizsgáló algoritmusain, ez azonban bizonyos esetekben új hibajelenségekhez vezethet.

Hirdetés

A Windows 10 nemrég még elavult illesztőprogramokat ajánlgatott a felhasználóknak, most viszont úgy tűnik, hogy a fejlesztők pont az ilyen eseteknek vennék elejét - csak épp egy kicsit túl agresszíven. A héten élesedett frissítés kapcsán a Microsoft kifejtette, hogy az megváltoztatja a módszert, mellyel az operációs-rendszer ellenőrzi az illesztőszoftverek hitelesítését. Az kifejezetten pozitív, hogy a gyártó csak ellenőrizhető forrásból származó szoftvereket enged telepíteni, az új eljárások miatt azonban egyes esetekben új hibaüzenetekkel is találkozhatunk

Hirdetés

Az átalakított ellenőrzési metódus miatt mostantól az olyan illesztőprogramok, melyeknél a Windows nem tudja azonosítani a gyártót, vagy nem talál a partnerprogramjához illeszkedő aláírást, hibaüzenetet dob majd fel, és nem engedi telepíteni azokat. A gondok olyan, külső gyártók által fejlesztett szoftvereknél fordulhatnak elő, melyeknél egy katalógus-fájl valamiért nincsen megfelelően formatálva. A Microsoft azt tanácsolja, ha valaki ilyen hibával találkozik, akkor vegye fel a kapcsolatot az illesztőprogram fejlesztőjével, és kérje meg, hogy frissítse azt egy olyan verzióra, mely megfelelő hitelesítéssel rendelkezik.

A tech-óriás az utóbbi időkben kiemelt figyelmet fordít arra, hogy megakadályozza a kártevők Windows rendszerekre jutását. Ennek lehet következménye, hogy szigorúbban ellenőrzik a külső gyártók által készített szoftvereket, csak épp ez néha olyan kellemetlenségeket okozhat, hogy egy jól bevált periféria vagy komponens telepítésekor szembesülünk azzal, hogy ami korábban még pillanatok alatt megvolt, az mostantól kisebb rémálommá válik, amíg a gyártóból ki nem lehet nyerni az új követelményeknek megfelelő drivert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.