Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 10 legádázabb ellensége

|

Hiába erőlködik a Microsoft, amíg a Windows 7 nem tűnik el a süllyesztőben, a Windows 10 nem tudja eluralni az asztali rendszerek piacát.

Hirdetés

Hirdetés

A legfrissebb adatok szerint megtorpant a Windows 10 előretörése, a Windows 7 részaránya viszont kifejezetten nőtt.

Pedig 2020. januárjában a Windows 7 támogatása megszűnik, és onnantól kezdve semmilyen frissítést, biztonsági javítást nem kap többé. Mégis ez a halálra ítélt OS fut jelenleg az asztali rendszerek több, mint negyven százalékán, és jó esély van rá, hogy 2020. után is még évekig velünk marad.

Mitől ilyen kemény dió a Windows 7? Az operációs rendszer gördülékeny működése miatt van egy másik ok, ami miatt szívósan őrzi felhasználói bázisát: a régi motorosok idegenkednek az újfajta Windows-felülettől, ezért ragaszkodnak foggal-körömmel a Windows 7-hez.

Ezek a felhasználók azt szeretik, ha a dolgok minél egyszerűbbek, és amíg a Windows 7 megfelelően szuperál, a Microsoft a feje tetejére állhat, akkor sem fognak továbbfejleszteni.

Persze ha a támogatás megszűnik, és a rendszer fenyegetettsége ugrásszerűen megnő, kénytelenek lesznek újragondolni álláspontjukat. De ez még odébb van.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.