Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 10 legfrissebb előzetésének újdonságai

|

Új országokban válik elérhetővé a Cortana digitális asszisztens.

Hirdetés

Gabriel Aul, a Microsoft operációs rendszer részlegének fejlesztési vezetője blogbejegyzésében számolt be a Windows 10 legújabb előzetesének (build 14279) új funkcióiról. Ez már a hetedik előzetes változat az idei év első kilenc hetében, vagyis valóban felgyorsult a verziók kiadásának üteme, ahogy azt decemberben ígérte a szoftvergyártó. Ez a felpörgetett ütem azonban azzal a veszéllyel jár együtt, hogy több hiba lesz az előzetes változatokban, több problémával kell szembesülniük a tesztelőknek (a legújabb build által okozott kellemetlenségekről lejjebb olvashatnak).

Az új változatban egyesítették az operációs rendszer bejelentkező és zárolási képernyőjét, így most már mindkettő ugyanúgy néz ki. Az optikai tuningon túlmenően ez a lépés valószínűleg kapcsolatba hozható azokkal a híresztelésekkel, melyek szerint a Microsoft hirdetéseket kezdett megjeleníteni egyes felhasználók zárolási képernyőjén. Mivel a zárolási és bejelentkezési képernyő ugyanaz lesz, így a hirdetések az utóbbin is megjelenhetnek.

 

A Cortanával kapcsolatban újdonság, hogy a digitális asszisztenst nemsokára a brazilok, a mexikóiak és a franciául beszélő kanadaiak is használhatják. A Cortana az új kiadásban immár képes kezelni a csak részben kitöltött emlékeztetőket, így a felhasználók megkérhetik az asszisztenst, hogy olyan eseményekre, teendőkre figyelmeztesse őket, amelyeknek az időpontját, helyét nem adták meg. Így előírhatják, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén - például ha megérkeznek valahová - kapjanak figyelmeztetést, hogy valamit meg kell csinálniuk. A Windows 10 egy későbbi változatában ezekre a figyelmeztetésekre bármikor rákérdezhetnek a Cortanánál, ehhez nem lesz szükséges a jegyzeten átrágniuk magukat.

A Microsoft még dolgozik a Windows Spotlight lehetőségen, amely egy, a számítógép által kiválasztott, webről származó képet jelenít meg a felhasználóknak.

A legújabb build ugyanakkor több hibát is tartalmaz. A Surface Pro 3, Surface Pro 4 és Surface Book eszközöket használók szomorúan tapasztalhatják, hogy gépük lefagy, és nem vezérelhető a billentyűzetről, az egérrel vagy az érintőképernyőről. A probléma kizárólag az eszköz kikapcsolásával és újbóli bekapcsolásával orvosolható.

Akik pedig a Kaspersky antivírust használják számítógépük védelmére, azt tapasztalhatják, hogy a Windows 10 béta-változatai esetében nem működik az elvárt módon a védelem. A Microsoft a Kaspersky Labbel közösen már dolgozik a hiba kijavításán, addig is más antivírus termék használatát javasolják az érintetteknek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.