Hirdetés
. Hirdetés

A Windows 10 rejtett trükkjei

|

Az operációs rendszer még a régi felhasználóknak is kínál meglepetéseket.

Hirdetés

Ugrás a munkaasztalra
Kevesen ismerik a Windows rejtett gombját, amellyel a képernyő letakarításával (a megnyitott ablakok eltüntetésével) közvetlenül a munkaasztalra mehetünk. A gomb, vagy inkább alig észrevehető vékonyka kis csík a Windows képernyőjének jobb alsó sarkában található a Tálca szélén. Ha kattintunk rajta az egérrel, azonnal letisztítja a képernyőt, és megjelennek a munkaasztalon lévő ikonok. A korábbi állapotba való visszatérés szintén a gombra való kattintással tehető meg.

Hirdetés

Kattintás a Tálcán
Ha a jobb egérgombbal kattintunk a Tálcán, egy gyorsmenü jelenik meg, amelyben közvetlenül elérhetünk egy sor beállítási lehetőséget az ablakok elrendezésével kapcsolatban, elindíthatjuk a számítógép teljesítményéről részletes adatokat szolgáltató Feladatkezelőt, valamint személyre szabhatjuk a Tálca működését.

Kattintás a Start gombon
Ha a jobb egérgombbal kattintunk a Start gombon, megjelenik egy hagyományos kinézetű, rejtett Start menü, amelyben közvetlenül hozzáférhetünk többek között az Eszközkezelőhöz, a rendszerbeállításokhoz, a parancssorhoz, a mobilközponthoz, az alkalmazások és szolgáltatások konfiguráló moduljához, a hálózati kapcsolatokhoz és a fájlkezelőhöz.

Átlátszó PowerShell ablak
Ez a trükk azok számára lehet különösen hasznos, akik gyakran dolgoznak a Windows parancssorával, és nem akarják, hogy közben a parancssor ablaka teljen lefedje a munkaasztalt. Az ablak átlátszóvá tételéhez indítsuk el a parancssort az előbbi trükkel: Kattintsunk a Start gombon a jobb egérgombbal és a megjelenő menüben válasszuk a Windows PowerShell lehetőséget. Most kattintsunk a jobb egérgombbal a Windows PowerShell ablak címsávján, a megjelenő menüben válasszuk a Tulajdonságok lehetőséget, majd menjünk a Színek lapra. Ennek alján találjuk az Átlátszatlanság nevű tolókát, amellyel 30 és 100 százalék között állíthatjuk be, hogy milyen mértékben fedje le az ablak a munkaasztalt (a 100 százalékos érték teljes lefedést eredményez). Ugyanitt megváltoztathatjuk a Windows PowerShell ablak hátterének és szövegének a színét is. (A módszer működik a régi Parancssor abkaknál is.)

Beállítások egy helyen
Aki szereti folyamatosan optimalizálni és személyre szabni számítógépét, jó hasznát veheti ennek a valószínűleg a fejlesztők számára létrehozott trükknek, melynek segítségével egyetlen helyre gyűjthetők össze az operációs rendszer konfigurálására szolgáló modulok. Nem kell mást tenni, mint létrehozni egy új mappát a munkaasztalon (kattintás a jobb egérgombbal asztalon, majd az Új/Mappa lehetőségek választása), és azt átnevezni erre a fura programsorra: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}

Ha ezt követően megnyitjuk a mappát, csodák csodájára egy helyre összegyűjtve találjuk benne a beállítási lehetőségeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.