Hirdetés
. Hirdetés

A Windows XP rendszer futtatása Macintoshon

|

Az Intel-processzoros Macintosh gépekkel zöld utat kapott a Windows az almás masinákon. Mostani cikkünkben két módszert mutatunk be - a külön partíciókat és a virtuális windowsozást.

Hirdetés

Mindannyian tudjuk, milyen előnyei vannak a Macintosh gépeknek, mennyire biztonságos, kezes és szép a rajta futó Mac OS X operációs rendszer. A windowsos platformról történő teljes váltást azonban pár dolog megakadályozhatja. A Windowshoz hasonlóan sok apró segédprogram érhető el Mac OS X alá is, amelyekkel biztosan ki tudjuk váltani korábban megszokott filmlejátszónkat, képnézegetőnket és egyéb alkalmazásainkat. Probléma az olyan speciális szoftverekkel lesz, mint például a banki átutalást segítő alkalmazások, a csomagszállító cégek saját programjai vagy éppen az APEH nyomtatványkitöltője, amelyek csak és kizárólag Windows alatt futtathatók. Hasonló akadályba ütköznek a megszállott játékosok is, hiszen a játékprogramok csupán elenyésző hányada érhető el Mac OS X alatt, az "A" kategóriás fejlesztők közül pedig egyedül a Blizzard és az id Software ülteti át termékeit Macintoshra is.

Ez a probléma viszont gyakorlatilag teljesen megszűnt az Intel processzoros Mac gépek megjelenésekor, hiszen az Apple Boot Camp, illetve a Parallels cég Parallels Workstation alkalmazásával teljes értékű Windowst tudunk futtatni Macintosh gépeken önálló operációs rendszerként, illetve virtuálisan, az OS X-szel párhuzamosan.

bc4.jpg
 
 
 
 
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.