Hirdetés
. Hirdetés

A Yahoo nem vehet a Dailymotionből

|

A francia kormány nem akarja, hogy amerikai többségi tulajdonba kerüljön a videomegosztó.

Hirdetés

A Yahoo egy ideje nagyon szeretne többségi tulajdont szerezni a francia Dailymotion videomegosztóból. Ezt az elképzelést a legfrissebb jelentések szerint megakadályozta a francia kormány. 

A Dailymotion jelenleg a France-Telecom tulajdonában van, azonban tárgyalásokat folytattak a Yahooval arról, hogy a részvények 75 százalékát az utóbbi vásárolja meg. Ezzel a Yahoo a tengerentúli piacára szeretett volna betörni a videomegosztásnak, ahol leginkább a YouTube az úr.

Ez lett volna a Yahoo első nagy bevásárlása Marissa Mayer érkezése óta: az oldal állítólag 300 millió dollárt ér, így a Yahoo több mint 200 milliót fizetne, ha engednék. A francia Le Monde értesülései szerint a francia kormány keresztülhúzta a Yahoo számításait, ugyanis mivel 27 százalékot birtokol a francia telekomcégben, ezért beleszólhat az ügy kimenetelébe. 

A franciák nem szeretnék, ha a videomegosztójukban többségi tulajdont szerezne egy amerikai vállalat. A France-Telecom ennek ellenére továbbra is keresi a partnereit Amerikából, a megoldás azonban úgy tűnik, hogy egy jelentősen kisebb részvénycsomag eladása lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.