Hirdetés
. Hirdetés

A Yamaha zongorával digitalizálja a szavakat - videó

|

A Yamaha Vocaloid elektromos zongorája egy hangszer és egy számítógép összekötéséből született, és a segítségével valós időben emberi szavakat lehet lejátszani.

Hirdetés

A japán hangszergyártó cég a Vocaloiddal egy extra lépést kívánt tenni az emberi hang valós idejű digitalizálása felé. A használat során egyre bővül a hangszer digitalizált hangjainak könyvtára, hiszen a lejátszott szavak elmenthetők a gép memóriájába.

Az eszköznek két billentyűzete van: az egyik az emberi hangok megszólaltatását célozza, a másik pedig egy hagyományos zongora klaviatúra. A kettő kombinált használata igen érdekes, egyesek szerint egyenesen varázslatos hatást eredményez. A mellékelt videó alapján ezt ki-ki szabadon el is döntheti.

A zongorán játszó zenész, felhasználó, ha rendelkezésre áll a – korábban PC-re kifejlesztett – Vocaloid szoftver, valódi élő előadást produkálhat a könyvtárban lévő hangminták felhasználásával. A billentyűzet nem kapható egyelőre kereskedelmi forgalomban, de ha elég potenciális felhasználót találnak, a Yamaha megfontolja a gyártását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.