Hirdetés
. Hirdetés

A YouTube a virtuális valóságban nyomul

|

A Google videómegosztója 360 fokos élő videókat akar streamelni. De ehhez még a kameragyártóknak is lesz pár szava.

Hirdetés

Nagy durranásra készül a YouTube: a Buzzfeed értesülései szerint azt tervezi, hogy élő, 360 fokban körbepásztázható videókat tesz közzé koncertekről és más izgalmas eseményekről. Ez azt jelenti, hogy okostelefonunkkal körülnézhetünk a helyszínen, egy jó virtuális valóság (VR) headsettel pedig úgy érezhetjük magunkat, mintha ott lennénk az események epicentrumában. A 360 fokos videók megjelenésének időpontja egyelőre nem ismert.

A streamelés előkészítésére a YouTube 360 fokos kameragyártókkal találkozott. Bár a megbeszélés részleteit nem hozták nyilvánosságra, a szaksajtó nagyjából biztos benne, hogy miről lehetett szól. A 360 fokos videoközvetítés kemény dió: a képeket általában több, speciálisan elrendezett kamera felvételeiből rakják össze utólag, programmal. Élő videók esetében azonban nincs idő hosszú pepecselésre, mert mindent valós időben kell kell végezni. Ehhez viszont a jelenleginél szabványosabb kamerajelekre van szükség -- a YouTube alighanem ezzel kapcsolatban kérte a kameragyártók segítségét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.