Hirdetés
. Hirdetés

A Zoom végre valós végpontok közötti titkosítást kap

|

A konkurencia biztonság terén már régóta szorongatta a Zoomot, most végre itt is fontos előrelépés történt.

Hirdetés

Mikor a koronavírus-járvány világszerte elkezdett komoly problémát jelenteni, a Zoom pedig ezzel párhuzamosan egyre nagyobb teret nyert az üzleti életben is, a videokonferencia szolgáltatással kapcsolatban felmerülő legnagyobb kritika mindig is a biztonság volt. Persze azóta rengeteg fejlődésen ment keresztül a szoftver, most azonban végre megkapta a végpontok közötti titkosítást is, mely talán az üzenetek kódolásának legbiztosabb módja.

Hirdetés

Nemrég épp a Skype egyik egykori alapítójának új cége, a Wire rukkolt elő azzal, hogy egy nagyon biztonságos, sok résztvevős, mégis a végpontok között titkosított szolgáltatást kínáltak. Ez főként olyan cégek, kormányzati szervek számára lehet hasznos, akik biztosra szeretnének menni, hogy a kommunikációjukhoz "út közben" senki nem fér hozzá.

Már tavasszal, a karantén és kijárási korlátozások kezdetén azzal reklámozta szolgáltatását a cég, hogy a kommunikáció végpontok közötti titkosítással működik, de hamar kiderült, hogy ez nincs egészen így: a védelem a felhasználóktól a Zoom szerveréig tart, azonban a vállalat belső hálózatán már a maga tiszta rögvalóságában vándoroltak az adatok, tehát elvileg ezen a szakaszon a Zoom dolgozói, vagy a céget esetleg meghackelők hozzáférhettek volna az értelmezhető kommunikációkhoz is. Erre mondjuk egyelőre állítólag nem volt példa, de a lehetőség adott volt és ez az igazán lényeges.

Most a Zoom is bejelentette, hogy jövő héten vezeti be a végpontok közötti titkosítást a hívásaiban, azonban ez az első 30 napban csak egy technológiai tesztidőszak lesz. A Zoom fizetős és ingyenes verzióját használók számára egyaránt lehetőség nyílik a funkció használatára, mely egy meetingben 200 résztvevőig támogatja a titkosítást. A vállalat már eddig is odafigyelt arra, hogy biztonságosabbá tegye a kommunikációs platformot, ezzel azonban régóta halogatott adósságot törlesztenek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.