Hirdetés
. Hirdetés

Acer tabletek az iskolákban

|

Európai vizsgálat keresi a választ arra a kérdésre, hogy miként lehet a tableteket használni az oktatásban.

Hirdetés

acer tablet pilot projekt iskola oktatás
Az Acer-European Schoolnet Educational Netbook Pilot folytatásaként az Acer elhatározta, hogy egy új tanulmányt indít útjára, melynek révén megvizsgálja, hogy a Windows tabletek használata milyen hatással van a tanításra és az osztálytermi tanulási folyamatra, és következésképpen milyen új tanulási és tanítási módszereket képes támogatni. Továbbá felfedi az új technológiák használatának lehetőségeit az iskolákban és az egy-az-egyben pedagógiai irányvonal (1:1) erősödését, a Netbook Pilot során szerzett tapasztalatok alapján. A projekt 2011 szeptemberétől 2012 júniusáig tart, több mint 60 iskola bevonásával. A projekt azonosít jól bevált tanítási gyakorlatokat, példa szituációkat és ajánlásokat ad más iskoláknak, melyek be szeretnék vezetni ezt a technológiát, továbbá azokat a kulcsfontosságú tényezőket vizsgálja, melyek az ICT sikeres iskolai integrációjához szükségesek.

Összesen 400 darab, AMD processzoros Acer Iconia W500 Windows tablet került ki az iskolákba – több mint 240 tanár és 150 diák kezébe – nyolc európai országban: Észtországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Portugáliában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban.

Ezekkel az eszközökkel dolgozva a tanárok beépíthetik oktatási gyakorlataikba a tablet használatát, hogy új pedagógiai megközelítések fejlődhessenek ki: tanórák előkészítése, tanulási források létrehozása, és osztálytermi használat, vagy más kollégákkal való együttműködés, miközben megfigyelhetik a diákokat is, hogy miként használják ezeket az eszközöket.

"A folyamatos pedagógiai támogatás a siker kulcsa.” - mondta Anja Balanskat, a European Schoolnet projektmenedzsere, mely szervezet felelős a pilot koordinálásáért és kiértékeléséért - „Ennek érdekében a tanárok pedagógiai támogatást és lehetőséget kapnak, hogy részt vegyenek ingyenes webes szemináriumokon és más online tevékenységeken az 1:1 iskolai pedagógia témakörében.”

"Az európai iskolákat be kell léptetnünk a digitális korszakba. Ehhez hatalmas erőfeszítésre van szükség, magában foglalva az olyan modern oktatási eszközöket is, mint a tabletek” - mondta Federico Carozzi, az Acer EMEA Oktatási menedzsere. A vállalat hisz abban, hogy a tabletek ideális mobil taneszközök lehetnek a fiatal diákok számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.