Hirdetés
. Hirdetés

Acrobat 3D Version 8 próbaverzió

|

Az Adobe Labs honlapján ízelítőt kaphatunk a továbbfejlesztett szoftverről és a 3D-s elemeket is tartalmazó PDF-ről.

Hirdetés

Az Adobe bejelentette az Adobe Acrobat 3D Version 8 nyilvános próbaverzióját, amely a PDF dokumentum alapú 3D-tervező csoportmunka és CAD adatok együttműködését gyakorlatilag bárkihez képes eljuttatni a kiterjesztett vállalatoknál. A felhasználók ingyenesen letölthetik a termék bétaverzióját az Adobe Labs honlapjáról, és kipróbálhatják azokat az új és javított képességeket, amelyeket a gyártó-, illetve az építő-, mérnöki és kivitelező (AEC) ipar szakemberei számára nyújtani fog.

A próbaverzió már letölthető az Adobe Labs oldalról.

"Az Acrobat 3D és a PDF az elmúlt években jelentős lendületet vett a gyártásban és az AEC-ben" - mondta Tom Hale, az Adobe tudásmunkás üzletágának első alelnöke. "Arra bíztatunk minden 3D iránt érdeklődőt, hogy próbálja ki azokat a fejlesztéseket, amelyeket a fájltömörítés, a pontosság és a CAD-adatok együttműködő-képessége tekintetében végrehajtottunk. A teljes próbaidőszak alatt várjuk a felhasználók véleményeit és első kézből származó tapasztalatait."

Az Acrobat 3D Version 8 szoftverrel a gyártóiparban, így például a gépkocsi-, a repülőgép- és a nehézgép-gyártásban, illetve az AEC-piacon dolgozó műszaki tervező, kiadó és kreatív szakemberek gyakorlatilag bármilyen 3D-s CAD fájlt és más projektadatot pontos geometria mellett konvertálhatnak PDF dokumentumba. A PDF fájlt aztán a biztonságosabb modellezés, csoportmunka és CAD-adat együttműködés érdekében archív minőségű formátumban oszthatják meg kollégáikkal, beszállítóikkal, partnereikkel és ügyfeleikkel.

Ha egy 3D modell már PDF-ben van, akkor az Acrobat 3D Version 8 felhasználói engedélyezhetik, hogy munkatársaik az ingyenes Adobe Reader szoftver segítségével egy hatékony dokumentum-ellenőrző folyamatban vegyenek részt. Az Adobe Reader felhasználók megtekinthetik a termékek részletes felépítését, és - ha az Acrobat 3D-ben engedélyezve van - közvetlenül a háromdimenziós objektumokon jegyzetelő, mérő- és keresztmetszeti eszközöket használhatnak.



"Ritkán van úgy, hogy a gyártóipar igazi változást tapasztal a saját munkafolyamataiban" - fogalmazott Gisela Wilson, az IDC termék-, projekt- és portfolió-kezelő megoldásainak szolgáltatási igazgatója. "Az Adobe Reader széleskörű elérhetősége és elfogadottsága, a 3D-s PDF innovációi és CAD-semleges felfogása alapján az Adobe-nak lehetősége van arra, hogy az Acrobat 3D legújabb verziójával segítsen a gyártóvállalatoknál megváltoztatni az alapvető csoportmunka-folyamatokat."

Az Acrobat 3D Version 8 javított lehetőségeket fog biztosítani ahhoz, hogy nagy és bonyolult CAD-összeállításokból PDF dokumentumokat lehessen előállítani precíz geometria mellett. A termék több mint 40 formátum, így például az Autodesk Inventor, a Dassault Systems CATIA, a PTC Pro/ENGINEER, a SolidWorks és az UGS NX és I-deas konvertálását támogatja PDF 3D-be. A legújabb verzió lehetővé teszi, hogy a felhasználók PDF-ben terjesszék a termékek gyártási információit, amelyeket közvetlenül a háromdimenziós modelleken a geometriai méretezés és tűrésezés, megjegyzések és méretek megadására szoktak felhasználni. Emellett az Acrobat 3D Version 8 felhasználóinak lehetőségük van arra, hogy az alacsonyabb szintű folyamatok, így például gépi megmunkálás, illetve szerszám- és sablontervezés számára a precíz CAD gyártási adatokat PDF-ből semleges fájlformátumokba exportálják, mint amilyen a STEP, az IGES vagy a Parasolid.

A vállalat platformfüggetlen kliens technológiáit, az Adobe Readert és az Adobe Flash Playert már több mint 700 millió PC-re és más eszközre telepítették a világon.

Árak és beszerzési lehetőségek

Az ingyenes, teljesen működőképes Acrobat 3D Version 8 angol, francia és német nyelvi változatban már letölthető az Adobe Labs oldaláról. A próbaverzió 4. szervizcsomaggal telepített Microsoft Windows 2000, 2. szervizcsomaggal telepített Windows XP Professional, Home vagy Tablet PC kiadásra és Windows Vista Ultimate, Enterprise, Business, Home Premium vagy Home Basic kiadásra érhető el. A bétaverzió 2007. június 15-től nem használható tovább. A próbaidőszak alatt a programhoz nem jár technikai támogatás.

Az Acrobat 3D Version 8 várhatóan még 2007 tavaszán forgalomba kerül. A termék várhatóan 995 dolláros kalkulált fogyasztói áron lesz beszerezhető. Azok a regisztrált felhasználók, akik az Acrobat 3D szoftvert 2006. szeptember 18. után az Acrobat 3D Version 8 forgalomba kerüléséig vásárolták meg, ingyenes frissítésre jogosultak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.