Hirdetés
. Hirdetés

Adásban vagyunk

|

"On air" volt az Ericsson Szakmai Nap 2008 mottója. Kiderült, a válallat hogyan képzeli a televíziózás jövőjét.

Hirdetés

Stílusosan egy tévéműsorok forgatására használt teremben tartották az Ericsson Szakmai Nap 2008-as állomását. Az előadások is többnyire a televíziózás témája köré szerveződtek. Az Ericsson szerint a három képernyő - tévé, számítógép és mobiltelefon - világában az emberek egységesen és könnyedén szeretnék használni ugyanazokat a szolgáltatásokat mindhárom eszközön. A vállalat mindehhez biztosítani tudja a szükséges technológiát, és az elmúlt időszak felvásárlásait is úgy csoportosították, hogy ezt a területet kiszolgálják.

Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatójának üdvözlő szavai után elsőként Gerhard Bauer, az Ericsson IPTV, Mobil és TV részlegének igazgatója beszélt a televíziózásról. A szakember szerint a felhasználónak nem fontos, hogy lineáris tévéről, on-demand tévéről vagy podcastokról beszélünk - számára mindez tartalmat jelent, ezért a szolgáltatóknak olyan kliensekre van szükségük, amelyek mindezeket a disztribúciós csatornákat támogatják. A technológiáknak gond nélkül kell együttműködniük, a szolgáltatónak pedig nem kell ezekkel a műszaki aspektusokkal foglalkoznia, elég az előfizetők toborzására és tartalom szolgáltatására összpontosítania.

Az Ericsson hálózati megoldások vezetője, Antonio Ricci a mobiltévé lehetőségeit ismertette. Előadásában a mobile broadcast - vagyis több tartalom egyidejű sugárzása több felhasználó felé - és a mobile unicast - több tartalom sugárzása egy felhasználó felé - előnyeit és hátrányait taglalta. Szerinte a szolgáltatónak olyan megoldást kell választania, amely az előfizetői igénytől függően automatikusan unicastról broadcastra kapcsol.

Kaszás Gábor, az Ericsson Magyarország vezető szakértője részletes szakmai előadásban mutatta be a 3G-s hálózatok következő állomását, az LTE (vagyis Long Term Evolution) technológiát, mely a meglévő 3G frekvenciákra alapozva 100 Mbit/s elméleti letöltési és 50 Mbit/s feltöltési sebességet tesz lehetővé. A technológiát a mobilpiac szereplői még csak tesztelik, noha az Ericsson már készített M700-as néven egy LTE-chipes készüléket; a Qualcomm 2009 elejére ígéri a chip ipari méretű gyártásának beindítását.

ericsson_platform.jpg
Az Ericsson április 1-jén mutatta be az M700-as platformot

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.