Hirdetés

Adat a középpontban

|

Az Invitelnél is hódítanak az adatközponti szolgáltatások.

Hirdetés

Az adatközponti megoldások egyre gyakrabban épülnek be a gazdasági társaságok stratégiájába, így az Invitel vállalati szolgáltatásportfóliójában is jelentős szerepet töltenek be. Az elmúlt években nagymértékben megnövekedett a cégnél az adatközponti szolgáltatásokra igényt tartó ügyfelek száma - 2015-ben többek között a Budapest Bankkal és az ALTEO Csoporttal is hosszú távú megállapodást kötött az infokommunikációs szolgáltató.

A Budapest Banktól elnyert informatikai megbízás keretében a bank teljes adatvagyonához kapcsolódó infokommunikációs szolgáltatásokat az Invitel biztosítja. A pénzintézet tulajdonosváltását követően vált szükségessé a korábbi tulajdonos által biztosított helyszínről történő költöztetés és az önálló tartalék adatközpont létrehozása - melyet az Invitel Kozma utcai Datacenterében alakítottak ki.

HirdetésA szerverhoszting-szolgáltatások mellett az informatikai feladatok kiszervezésére van a legnagyobb kereslet - a vállalatok 53 százaléka él ennek előnyeivel. Az ALTEO Csoport már 2008-as alapításakor bizalmat szavazott az informatika kiszervezésének, és a most megvalósult rendszer teljes körű üzemeltetését is ebben a formában képzeli el. Az Invitel az ALTEO 12 telephelyén található közel 200 munkaállomás biztonságos működéséért felel. Az Invitel adatközponti kompetenciája pedig meggyőzte az energetikai vállalatot arról, hogy szervereiket is a szolgáltató Kozma utcai adatközpontjába költöztessék, amely megfelel a legmagasabb szintű biztonsági követelményeknek.

Az adatközponti szolgáltatások iránti megnövekedett kereslet miatt a társaság tavaly év végén bejelentette, hogy előrehozza adatközponti kapacitásainak bővítését.

"Az Invitel nagyon erős évet, illetve utolsó negyedévet zárt tavaly az IT-szolgáltatások területén, ezen belül is kiemelkedően az adatközponthoz kapcsolódó szolgáltatásokban. Míg két éve az Invitel teljes adatközponti kapacitásának kihasználtsága 50-60 százalék körül volt, mára vállalatunk az adatközponti szerverelhelyezés területén a második legnagyobb piaci szereplővé vált. Ez is indokolja, hogy előrébb lépjünk a rendelkezésre álló kapacitásaink terén. Magyarországon egyedülálló sikernek tartom, hogy egy piacvezető high-end adatközpontot a piaci igények miatt bővíteni szükséges" - mondta el a döntés kapcsán Javorniczky Áron, a vállalati és nagykereskedelmi üzletág vezérigazgató-helyettese.

Ügyfélszolgálati változás!
--
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.