Hirdetés
. Hirdetés

Adatkulcs digitalizációhoz

|

Analitikai platformot ad a dolgok internetére, nagy adattömegek feldolgozására és gépi tanulásra épülő alkalmazásokhoz a Hitachi Vantara. A japán csoport három tagvállalatának egyesülésével újonnan létrehozott cég portfóliója már a magyar piacon is elérhető. Interjú Kozák Tamás regionális értékesítési igazgatóval.

Hirdetés

A Hitachi Data Systems és a Hitachi Insight Group, valamint a két éve felvásárolt Pentaho szakértelmének, termékeinek és szolgáltatásainak egyesítésével a Hitachi Vantara az adataikban rejlő értékek feltárásához és kiaknázásához segíti hozzá a szervezeteket, hogy intelligens újításaikkal ne csupán az üzlet, hanem a társadalom számára is fontos eredményeket érjenek el - hangzott el az új cég szeptemberi bemutatkozásakor.

Hirdetés

Computerworld: Milyen kihívásokra, felhasználói igényekre válaszol a Hitachi a Vantara létrehozásával?

Kozák Tamás: A szervezetek sikeres digitális átalakulásának kulcsa kétségtelenül az adatokban rejlik. Tapasztaljuk, hogy a dolgok internete (IoT), a big data és a gépi tanulás elterjedésével gyökeresen átalakul az adatrögzítés, -tárolás és -feldolgozás módja, gyakorlata is. A korábbi, egymástól elkülönült rendszereket hálózatba kapcsolt, nyílt és folyamatosan változó adatkörnyezet váltja fel, amelyben az infrastruktúra elemei, az operatív és az informatikai technológia, de még a felhasználói csoportok közötti határok is elmosódnak. Hogy magabiztosan navigálhassanak és elérjék céljaikat a folyton változó körülmények között, a vállalatoknak adatvezérelt üzleti képességeket kell kiépíteniük.

Olyan technológiák szükségesek ehhez, amelyek jól működnek együtt a meglévő infrastruktúrával és adatvagyonnal, ugyanakkor kompatibilisak az új adattípusokkal, feljövő technológiákkal is, miáltal az üzlet digitális vállalattá alakulhat.

Kozák Tamás regionális értékesítési igazgató, Hitachi Vantara

CW: A Hitachi Vantara milyen megoldásokkal segíti a digitalizációt?

KT: Egyesített portfóliónkhoz a Hitachi Data Systems a modern adatinfrastruktúra elemeit, hardver- és szoftvereszközöket, a hozzájuk fűződő szolgáltatásokat adja, beleértve a tárolókat és szervereket, hálózati komponenseket, konvergens és hiperkonvergens, valamint hibridfelhő-megoldásokat, amelyeket a magyar felhasználók is jól ismernek. A dolgok internetére épülő és nagy adattömegek feldolgozására szolgáló termékpalettával érkezett a Vantarába a Hitachi Insight Group, amely többek között Lumada IoT-platformunkat, integrációs keretrendszerünket is fejleszti.

A Pentaho egységes adatintegrációs és analitikai platformjával a vállalatok hatékonyan gyűjthetik be az adatokat a legkülönbözőbb forrásokból, például a házon belüli informatikai környezeten kívül, a hálózat peremén működő szenzorokról és más eszközökről, hogy a hagyományosabb, vállalati adatkészletekhez adva őket gazdagabb elemzéseket és intelligens előrejelzéseket készítsenek. A platform beágyazott analitikai eszközeivel maguk az üzleti felhasználók is könnyen összeállíthatják a munkájukhoz szükséges jelentéseket, a mutatószámok követésére szolgáló műszerfalakat, az előrejelzéseket megjelenítő adatvizualizációkat.

Számos iparág szereplőinek adunk IoT-, nagyadat-, adatintegrációs és üzleti analitikai megoldásokat átfogó portfóliónkban, amelyek az adattárház modernizálásától és a bigdata-feldolgozástól, a vállalati adattavak kialakításától és működtetésétől kezdve a törvényi megfelelés fenntartásán, a kiber-, a közlekedés- és a közbiztonság erősítésén át a 360 fokos ügyfélprofilok létrehozásáig, a különböző okosváros-, ipar 4.0-s, okosfarm- és e-egészségügyi alkalmazásokig ívelnek. Az adatokkal összefüggő felhasználói igények megválaszolásakor nem az infrastruktúrából, hanem a szervezetek által megfogalmazott üzleti célokból indulunk ki.

CW: A magyar vállalatok milyen csatornákon férhetnek hozzá a Hitachi Vantara megoldásaihoz?

KT: Térségünkben a meglévő értékesítési csatornáinkon elérhető a teljes, kiszélesített portfóliónk, a következő években azonban a hozzá fűződő helyi kompetenciák kiépülésével partnerhálózatunk összetétele is változni fog. Ezzel párhuzamosan világszinten is összehangoljuk belső erőforrásainkat, így például már bécsi regionális központunkba is megérkeztek a Pentaho szakemberei. Kollégáink a november 14-én Budapesten sorra kerülő Hitachi Vantara 2017 konferenciánkon is előadnak, ahol a magyar vállalatok közelebbről is megismerkedhetnek analitikai és IoT-megoldásainkkal.

Regisztráció a Hitachi Vantara Forum 2017 konferenciára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.