Hirdetés
. Hirdetés

Adatrögzítő a zsebben

|

Leegyszerűsödik az ipari hang- és vibrációmérés a Siemens új kütyüjével.

Hirdetés

Mostanáig a gyorsulásmérő érzékelőket és mikrofonokat dobozalakú készülékekhez csatlakoztatták, amelyek számítógéphez kapcsolódtak. Ezzel szemben az új LMS SCADAS XS adatrögzítő kézbe illeszkedik, és közvetlenül működtethető billentyűzetről vagy táblagépről. Az új adatrögzítő az első hordozható és többcsatorna-képes készülék magas minőségű hang- és vibrációmérési adatok rögzítésére. A készülékkel igen könnyű például autóbelsőben méréseket végezni, egy nagy üzemet bejárni, vagy szűk helyen dolgozni.

Hirdetés

A hang és a vibráció igen fontos mérőszámok a termékfejlesztők számára, majdnem minden területen. Egyes háztartási gépeket zajszintjük szerint kategorizálnak. A hang és a vibráció befolyásolják a kényelmet autókban és repülőgépekben, és fontos szerepet kapnak építőgépek és otthon használatos szerszámok esetében is. Olyan nagy rendszereknél, mint például ipari nyomdagépek, a zaj és vibráció mérése információt ad azok mechanikai állapotáról. Egy első benyomás kialakításához elegendő az egyszerű mikrofonos mérés.

Részletesebb tájékozódást, például termékek tökéletesítéséhez, speciális hangmérésekből és különféle szenzorok által szállított adatokból lehet nyerni. Az adatokat többcsatornás adatrögzítőkkel (ezeket néha mérődobozoknak vagy data loggereknek is hívják) regisztrálják, amelyek egy laptophoz vannak kapcsolva.

Az új adatrögzítő a Siemens LMS SCADAS hang- és vibrációs adatok rögzítésére szolgáló technológiájának kompakt változata. Ezek a készülékek nagyon „tiszta” adatokat szolgáltatnak (pl. forrásadatokat, melyeket megtisztítottak a véletlen zajoktól és hibáktól), amelyeket így további feldolgozás nélkül be lehet táplálni a kiértékelő programokba.

Az LMS SCADAS XS vékony paperback könyv méretű (2 cm x 11 cm x 17 cm) és akár 12 szenzor által szállított adatokat tud rögzíteni. Az USB port lehetővé teszi a készülék számítógéphez való kapcsolását. Azon kívül, hogy a szokásos analóg bemenetekkel is el van látva, a készülék binaurális rögzítésre is képes különleges fejhallgatókkal vagy ún. műfejekkel (dummy heads). Ilyen felvételeket készítenek például zajok mérésére gépkocsi-belsőkben.

 

Az új Siemens adatrögzítőhöz táblagép és egy app is tartozik a készülék működtetéséhez és az adatok kiértékeléséhez, miközben a mérések folynak. A táblagépnek köszönhetően az adatrögzítő elő-konfigurálható például egy ipari üzem terepi tesztjeihez, mielőtt a táblagéppel együtt kiszállítják. Az így előkonfigurált LMS SCADAS XS-t nem-szakértő ”laikusok” is működtethetik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.