Hirdetés
. Hirdetés

Adattárházak, big data, data science

|

Idén tizedik alkalommal rendezik meg az adatalapú gazdaság hazai premier rendezvényét, a Budapest Data Fórumot.

Hirdetés

Adattárházas, BI, Big Data és Data Science workshopok: A konferencia első napján a résztvevők számos félnapos workshopon vehetnek részt, amelyeken közelebbről megismerkedhetnek a legkorszerűbb adatfeldolgozási és -elemzési módszerekkel. Az idei év újdonsága a főleg vezetőknek szóló Adatstratégia workshop, amely az adatalapú vállalatirányítással, annak technikai és szervezeti kérdéseivel foglalkozik. A többi workshop témái között szerepel az adatvizualizáció, önkiszolgáló adatelőkészítés, adattárház-fejlesztés és gépi tanulás is.

Hirdetés
          

Bigdata-eszközök és -alkalmazások: A második napon a program központjában az egyre nagyobb tömegben keletkező adatok kezelése áll. A bemutatott esettanulmányok között élenjáró technológiákat alkalmazó hazai és külföldi vállalatok szerepelnek. A technológiai szekcióban többek között Hadoop, Spark, Pentaho, Kubernetes és Presto újdonságokról hallhatnak az érdeklődők, a data science szekcióban pedig a prediktív karbantartás és a deep learning is napirenden lesz.     

Ezt a napot az első magyar Big Data Cluster Showcase zárja, amelyen a hazai bigdata-felhasználók egyre népesebb tábora mutatkozik be. Színpadra lépnek a hazai clusterek tulajdonosai, üzemeltetői és felhasználói, hogy bemutassák rendszereiket, és meséljenek arról, hogyan néz ki közelről az együttélés a big datával.

           

Adattárházak, GDPR és adatvezérelt üzlet: A konferencia csütörtöki napjának fókuszában a hazai vállalatokat érintő, adatokkal kapcsolatos lehetőségek és kihívások állnak. Az elmúlt hónapokban a legtöbb cégnél kiemelt projekt volt a felkészülés az új adatvédelmi rendeletre (GDPR). Az ezzel kapcsolatos tapasztalatokról és várható további fejleményekről Jóri András ügyvéd, volt adatvédelmi biztos tart nyitóelőadást.     

Számos, főleg a pénzügyi szektorral foglalkozó esettanulmány hangzik majd el a nap folyamán, így a résztvevők meghallgathatják az Aegon Biztosító, a CIB Bank, a K&H Bank, az OTP Bank és a Raiffeisen Bank szakembereinek előadásait is. A nap témái között szerepel még az Ipar 4.0 és az adatalapú gyártás, valamint a streaming jellegű adatok kezelése is.

Karrierek az adatok világában: A konferencia kísérőrendezvénye lesz az ingyenesen látogatható, állásbörzével összekötött Data Careers Night nyílt este, amelyen az érdeklődők betekintést nyerhetnek a különböző adatos szakmák rejtelmeibe, a Mentorsarokban személyre szabott karriertanácsokat kaphatnak, és megismerkedhetnek a kiállítók aktuális állásajánlataival. Az este részletes programja a datajobfair.hu oldalon olvasható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.