Hirdetés
. Hirdetés

Add-on versenyt hirdetett a Microsoft

|

Az Internet Explorer 8 böngészőhöz fejlesztett bővítmények versenyét indította el a Microsoft. Április végéig a verseny honlapjára, a www.addonverseny.hu oldalra tölthetik fel ötleteiket a vállalkozó kedvű fejlesztők.

Hirdetés

Egyedi, ötletes és praktikus bővítmények - angol nevükön add-on-ok - készítésére bíztatja a Microsoft a webfejlesztőket. A pályázóknak arra kell törekedniük, hogy bővítményeik olyan különleges funkciókkal ruházzák fel az IE8 böngészőt, amelyek igazodnak a felhasználók igényeihez: egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a szörfözést.

A bővítmények az Internet Explorer 8 alá külön telepíthető alkalmazások összességét ölelik fel. Ezen minialkalmazások a legkülönfélébb tulajdonságokkal gazdagíthatják a böngészőt, például lehetővé tehetik, hogy a felhasználó egy kattintással bármilyen internetes tartalmat megosszon ismerőseivel a Facebook-on, a böngészőből közvetlenül értesülhessen a másnapi időjárásról vagy tetszőleges valutát konvertáljon át valamilyen más pénznemre.

Az elkészített bővítményeket április 30-ig kell a verseny weboldalára feltölteni. A legjobb munkákra és leggyorsabb fejlesztőkre a népszerűség ígérete mellett értékes nyeremények is várnak. Az első 20 bővítményt feltöltő programozó Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000 típusú egeret kap ajándékba, míg a közönségdíjas bővítmény gazdája egy fejlesztői feladatokra optimalizált LENOVO ThinkPad SL500-as laptopot nyerhet.

A verseny honlapján a beérkezett bővítmények szabadon megtekinthetők, kipróbálhatók és értékelhetők.

Tóth András Mihály, a Microsoft hazai Windows üzletágvezetője a megmérettetéssel kapcsolatban elmondta: ?Habár már ma is sok olyan extra bővítmény érhető el az Internet Explorer 8 alá, amely sokkal gyorsabbá és gördülékenyebbé teszi a böngészést, bízunk benne, hogy a verseny során számos olyan új ötlet valósul meg, amely még kényelmesebbé teszi felhasználóink számára az internetezést. Az pedig külön öröm, hogy eközben tovább javíthatjuk kapcsolatunkat a Microsoft számára kulcsfontosságú független fejlesztői közösséggel."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.