Hirdetés
. Hirdetés

Adobe Acrobat XI tippek a napi munkához

|

A legtöbben az Adobe nevet meghallva elsőként a kreatív szoftverekre gondolunk. Az Adobe Acrobat kapcsán pedig leginkább a nyomdákba küldött anyagok ötlenek fel. Holott az Acrobat XI ízig vérig irodai szoftver, minden olyan cég irodai szoftvercsomagjának nélkülözhetetlen eleme, akik elektronikus dokumentumokkal dolgoznak.

Hirdetés

Hétköznapi munka szempontjából ez kiemelten fontos feladat így az Adobe számára elengedhetetlen lépés volt biztosítani a Windows 8 az Office programcsomag és a SharePoint megoldásokkal való teljes kompatibilitást. Azoknak, akik most ismerkednek meg az Acrobat szoftverrel vagy a mindennapi irodai felhasználáshoz keresnek hasznos segítséget, íme néhány tipp...

Hirdetés

1. Ismétlődő feladatok automatizálása - Automatizálhatja az időigényes és folyamatosan ismétlődő feladatokat a Műveletsor-varázsló használatával. A szabványosított munkafolyamatok kezelése, végrehajtása és kézbesítése leegyszerűsödik. Egyszerre egy vagy több Adobe PDF-fájlon is alkalmazhatók.

 



Az előny: rutineljárásokat hajthat végre egyetlen lépésben.

2. PDF-fájlok létrehozása tökéletes Adobe minőségben - A kívánt minőségben hozhat létre eredeti Adobe PDF dokumentumokat. Az eredeti anyagok minősége és épsége teljes mértékben megmarad. A Microsoft Office programból egyetlen kattintással hozhat létre Adobe PDF-fájlokat, és az Outlook e-mailjeit is könnyedén konvertálhatja PDF-fájlokká.

 



Az előny: a 100 százalékos Adobe PDF alacsony hibaarányt biztosít.

3. Beolvasott tartalmak megbízható átalakítása - A papíralapú dokumentumokat könnyen beolvashatja és konvertálhatja Adobe PDF-fájlokká. A továbbfejlesztett optikai karakterfelismerésnek köszönhetően a tartalom kereshető szöveggé alakítható, és exportálható Microsoft Word vagy Excel alkalmazásba.

 



Az előny: papíralapú dokumentumok tartalmának gyors átvitele.

4. Interaktív PDF- és HTML-űrlapok létrehozása - Az integrált Adobe FormsCentral asztali alkalmazás segítségével néhány kattintással teljes űrlapokat hozhat létre, de használatra kész profi sablonokat is igénybe vehet ezek kialakításához. Ráadásul ezeket az űrlapokat írható PDF-fájlba mentheti vagy webes űrlapokba exportálhatja, ezért csak egy böngészőprogram és internetkapcsolat kell a kitöltésükhöz.

 



Az előny: könnyen készíthet bármilyen professzionális felmérést.

5. Szövegek és képek közvetlen szerkesztése - Végre a PDF-fájlokban is ugyanúgy szerkeszthet szövegeket és képeket, mint más dokumentumokban. Intelligens eszközök biztosítják, hogy az eredeti elrendezés és formázás megőrződjön.

 



Az előny: módosítások végrehajtásához nincsen szükség az eredeti fájlokra.

6. PDF-fájlok egyszerű exportálása Office-formátumokba - A Microsoft Office alkalmazásokból könnyen hozhat létre PDF-fájlokat. És most már ugyanolyan könnyen exportálhat Word, Excel és PowerPoint fájlokat az Acrobatból, és szerkesztheti azokat igényeinek megfelelően.

 



Az előny: közvetlenül a PDF-fájlokból használhatja fel a tartalmakat – mindenféle bonyodalmak nélkül.

7. A dokumentum-ellenőrzés felgyorsítása - Leegyszerűsítheti a belső kommunikációt az Acrobat megjegyzéskészítő eszközeivel. Minden érintett látni fogja a többiek által tett megjegyzéseket. Ez kiküszöböli a bizonytalansági tényezőket, feleslegessé teszi a további telefonhívásokat és értekezleteket, és felgyorsítja a dokumentumok ellenőrzését.

 



Az előny: az ellenőrzési és jóváhagyási folyamatok sokkal hatékonyabbak lesznek.

8. Bizalmas adatok végleges eltávolítása  - Véglegesen törölheti az olyan adatokat a szövegekből vagy illusztrációkból, amelyek nem tartoznak a nagyközönségre.

 



Az előny: biztos lehet benne, hogy a bizalmas adatok törlése megtörtént.

További információ: adobe.com/hu/acrobat

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.