Hirdetés
. Hirdetés

Adobe-hétfő: új Acrobat és Flex 3 bétaverzió

|

Az ingyenes Adobe Acrobat 8.1-es frissítése továbbfejleszti a dokumentumkezelő szoftver kompatibilitását, miközben elérhetővé vált az AIR néven futó Apollo és a Flex 3 bétája is.

Hirdetés

A szoftver.hu beszámolója szerint hétfő óta érhető el az Adobe Acrobat dokumentumkezelő szoftver 8.1-es frissítése, amelynek köszönhetően a program már a 64 bites Microsoft Windows XP és Vista operációs rendszereket és a Microsoft Office 2007 irodai alkalmazáscsomagot is támogatja. Az update a dinamikus űrlapok könnyebb kezelését is lehetővé teszi. A frissítés ingyenesen letölthető az Adobe honlapjáról.

Az Adobe emellett bejelentette, hogy új Apollo alkalmazásfuttatója az Adobe AIR (Adobe Integrated Runtime) név alatt folytatja, és bétaverzióját a Flex fejlesztői környezettel együtt szintén hétfőn teszi elérhetővé. Michele Turner, a vállalat alelnöke szerint az AIR és a Flex 3 publikus bétája és szoftverfejlesztő készlete (SDK) egyszerre lesz letölthető, ez pedig a vállalat első olyan kibocsátása, amely a programoszási modell és az alkalmazásfuttató együttes megjelentetésével segíti a gazdag internetes alkalmazások (RIA) elkészítését. Az Adobe célja, hogy a kódokat fejlesztő programozók és a dizájnerek közti szakadékot áthidalja, tehát az Adobe Dreamweaver vagy éppen a Flash eszközökkel eredményesebben készülhessenek el a multimédiás internetes alkalmazások.

Az AIR lehetővé teszi a fejlesztőknek nemcsak a Flash-ben, hanem a HTML-ben, AJAX-ban vagy más nyelvekben írt kódok (akár a Javascript) felhasználását a desktop-alkalmazások elkészítése során, és a PDF dokumentumok integrációja sem okoz gondot. A Flex 3 bétája a Creative Suite 3 csomaggal való jobb együttműködést ígér, a tesztverzió ezen kívül egy olyan eszközt is felvonultat, amely az alkalmazások működését és megjelenését még a fejlesztés során elemzi, megkönnyítve annak optimalizálását és működésének felgyorsítását. Turner elmondása szerint a Flex 3 alatt készülő fájlok mérete is jelentősen kisebb lesz, mint a Flex 2-eseké, és gyorsabban is futnak majd.

Érdekesség, hogy a Microsoft az Adobe Flash riválisának szánt Silverlight technológiába szintén integrálta saját .NET alkalmazásfuttatójának egyik verzióját, és a Silverlight képes video- és multimédiás alkalmazások keresztplatformos, különböző böngészőkön való futtatására.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.