Hirdetés
. Hirdetés

Adobe-Mozilla szövetség

|

Az Adobe és a Mozilla együtt készíti el a Flash Player és a Firefox böngésző közös interaktív alkalmazásainak fejlesztését segítő szkriptnyelvet.

Hirdetés

Az újkeletű együttműködés keretei között az Adobe Systems a Flash Player ActionScript Virtual Machine forráskódját bocsátja a Mozilla Alapítvány rendelkezésére. A közös vállalkozás indulását hivatalosan ma jelentik be a San Franciscó-i Web 2.0 Konferencián. A Tamarin munkanéven futó, nyílt forráskódú projekt a Firefox ScriptMonkey JavaScript motorja standard szkriptnyelvének végleges változatába illeszkedik majd.

A Mozilla szerint ez lesz a cég történetének legnagyobb szabású, külső résztvevő bevonásával zajló fejlesztése. Az ECMAScript 4 szkriptnyelv az Ecma International szabványára épül, melynek harmadik verziójára egyébként a Sun Microsystems JavaScriptje és a Microsoft JScriptje is épül. A Tamarin fő célja, hogy a webfejlesztők számára egységesítse a Firefox és a Flash platformokra írt interaktív alkalmazások készítését, lehetővé tegye az átjárhatóságot. Michael Goulde, a Forrester Research elemzője bizakodó a Tamarinnal kapcsolatban, szerinte a vállalkozás elősegíti majd a kompatibilitást, az integrációs lehetőségeket és stabilitást a Flash és a Firefox között.

A Tamarinnal kapcsolatban részletes információ ezen az oldalon található.

A Web 2.0 Konferencia mai programján szerepel még egyebek között az Altavista volt vezetője, Jim Barnett előadása az online hirdetési modellekről; az Automattic igazgatója, Toni Schneider a WordPress blogszoftver vállalati alkalmazását népszerűsíti; az indiai HCL Technologies a First 2.0 webkettes műszaki szolgáltatást mutatja be; a Mashery pedig új API-menedzsment eszköztárának felhasználási lehetőségeiről számol majd be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.