Hirdetés
. Hirdetés

Adobe tervek Intel-Apple platformra

|

Az Adobe szoftverek döntő része kapható Macintosh gépekre is, ezért igen komoly érdeklődésre tarthat számot a hír, amelyik a vállalatnak az új platformmal kapcsolatos terveiről szól.

Hirdetés

Az új, Intel alapú Apple Macintosh gépeken futó Adobe programok közös megnevezése a "Universal" lesz: a kifejezés azt jelenti, hogy az adott szoftver teljesen egyformán fog működni az eltérő típusú Power PC és Intel alapú Apple számítógépeken. Az Adobe Creative Suite 2 és a Macromedia Studio 8 termékek megjelenése nem várható Universal kiadásban, vagyis a belső, natív támogatás a jövőbeli verziókban kezdődik meg.

A jelenlegi Adobe alkalmazások futnak Rosettán (A Rosetta egy Power PC kódemuláció, amelyen keresztül a Power PC programok Intel processzoron is futnak), ugyanakkor a problémamentes működésre nincs garancia. A Rosetta használata során - a módszer elvéből kifolyólag - teljesítménycsökkenés tapasztalható az eredeti Power PC futási teljesítményéhez képest. A Version Cue szerverkomponens nem fut a Rosettán.

Az első Universal formátumú program a Lightroom bétaverziója lesz, amely rövidesen megjelenik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.