Hirdetés
. Hirdetés

Ahol jövőre már minden új házban kötelező lesz a töltőport az elektromos autók számára

|

A rendelkezés 2022-től lesz érvényes, párhuzamosan a nagy szennyezőanyag-kibocsátású járművekről való átállással.

Hirdetés

Az Egyesült Királyságban minden új épületben kötelező lesz töltőportot kialakítani az elektromos autók számára. Boris Johnson brit miniszterelnök erről nem sokkal azután tett bejelentést, hogy visszatért a COP26 éghajlat-változási csúcstalálkozóról.

A rendelkezés 2022-től lesz érvényes, a nagy szennyezőanyag-kibocsátású járművekről való átállással párhuzamosan - jelentette be a brit kormányfő. A COP26 éghajlat-változási csúcstalálkozóról frissen hazatérő Johnson üzleti vezetőknek beszélt arról, hogy a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló tervei részeként törvényben fogja előírni, hogy az új angliai otthonokban, szupermarketekben és munkahelyeken kötelezővé kell tenni a töltőpontokat.

Hirdetés

Az új jogszabály nyomán évente 145 ezer új töltőpont jön létre. Ebben segít, hogy a rendelkezés hatálya kiterjed a nagyobb felújítási projektekre is. "Megköveteljük, hogy az új lakásokban és épületekben elektromos járműtöltő pontok legyenek" - mondta Johnson az Üzleti Iparszövetség (CBI) éves összejövetelén.

Az új jogszabály lépés abba az irányba, hogy 2030-tól betiltsák az új dízel- és benzinüzemű autók értékesítését az Egyesült Királyságban, illetve segíti azt a törekvést is, hogy 2050-re a szén-dioxid-kibocsátás nullára csökkenjen az országban. Johnson azt szeretné, ha Nagy-Britannia vezetné a nettó nullára való áttérés globális erőfeszítéseit, ami szerinti segíti a gazdaságot a világjárvány következményeinek kiheverésében.

"Ez egy sorsdöntő pillanat, nem folytathatjuk így tovább. Gazdaságunkat a zöld ipari forradalomhoz kell igazítanunk. Ki kell használnunk a tudományba és technológiába történő hatalmas beruházásainkat, és növelnünk kell a termelékenységünket..." - jegyezte meg a miniszterelnök.

Nagy-Britanniában jelenleg mintegy 25 ezer töltőpont található. Az ország verseny- és piacfelügyeleti hatóságának becslése szerint azonban 2030-ra ennek több mint tízszeresére lesz szükség.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.