Hirdetés
. Hirdetés

Akkukímélő újdonságok az Androidban

|

A most megjelent Android Pie egyik legfontosabb új szolgáltatása az Adaptive Battery nevű funkció, amelynek a használata alapértelmezésben engedélyezve van.

Hirdetés

Hirdetés

Az Adaptive Battery gépi tanulást használ az akkumulátor-üzemidő meghosszabbítása érdekében. A Google leírása szerint ennek eléréséhez az Adaptive Battery korlátozza a ritkán használt appok akkumulátor-használatát. Az okostelefonunk idővel megtanulja, hogy miképpen használjuk a mobilra telepített egyes alkalmazásokat, és késleltetheti az ezek által kiadott értesítéseket. Ez azt jelenti, hogy az okostelefonunk úgy biztosítja a hosszabb akkumulátor-üzemidőt, hogy az operációs rendszer prioritást biztosít a legtöbbet használt appoknak.

Ugyancsak növeli az üzemidőt, hogy még inkább korlátozza a rendszer a háttérben futó folyamatokat. Ez a szolgáltatás először az Oreóban jelent meg, az Android Pie azonban tovább megy azzal, hogy figyelmeztet minket a helytelen viselkedésre, és lehetővé teszi számunkra, hogy bezárjuk a renitenskedő appokat. Ugyancsak kapunk információt bizonyos időközönként arról, hogy várhatóan mennyi ideig használhatjuk még a mobilunkat, mihelyt az akkumulátor töltöttségi szintje 25 százalékra csökken.

Ráadásul az Android Pie sokkal agresszívebben reagál, ha bekapcsoljuk az akkumulátor-kímélő üzemmódot, további energiát takarítva meg ezáltal.

További hasznos újdonsága az Android Pie-nak egy ígéretes vezeték nélküli hálózati funkció, amelynek majd a későbbiekben látjuk hasznát. Konkrétan arról van szó, hogy az Android Pie mobil operációs rendszer támogatja az IEEE 802.11mc szabványt, ismertebb nevén a Wi-Fi Round-Trip Time funkciót, ami alapvetően egy beltéri GPS szolgáltatás a mobiltelefonunkon.

Az appok arra használhatják a Wi-Fi Round-Trip Time funkciót, hogy megmérjék az okostelefon és a közelben található Wi-Fi hozzáférési pontok közötti távolságot, abban az esetben is, ha a mobil nem csatlakozik ezekhez. Az adatokat az alkalmazásfejlesztők olyan új felhasználói élmények kialakításához használhatják, mint az épületeken belüli navigáció, valamint helyhez kötött szolgáltatások (például intelligens lámpák bekapcsolása hangos utasítással) vagy helyspecifikus információk nyújtása (például egy üzletben egy termékhez tartozó akció reklámozása).

A Wi-Fi Round-Trip Time hasznossága attól függ, hogy milyen mértékben és ütemben építik be alkalmazásaikba a fejlesztők. Ha elterjed, az Android Pie egyik legvonzóbb szolgáltatása lehet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.