Hirdetés
. Hirdetés

Akvirál a Groupon

|

Az amerikai technológiai tőzsdén is jelenlévő online kuponos cég, a Groupon megvette a Hyperpublic nevű, helyfüggő szolgáltatásokat fejlesztő kisvállalatot.

Hirdetés

A Hyperpublic a website-ján a Grouponnal létrejött megállapodást a csapatuk óriási győzelmeként említi. Ugyanakkor részleteket az ügyletről (így például a vételárat) nem közöltek.

A Groupon, mely novemberben jelent meg a NASDAQ-on, és már Magyarországon is tapogatózik, szolgáltatások kedvezményes igénybevételére szolgáló kuponokat árul honlapján. A kereskedők, szolgáltatók jutalékot fizetnek a megjelenésért, hiszen ezáltal, még ha olcsóbban is, de el tudják adni termékeiket, meg tudják ismertetni szolgáltatásaikat új ügyfelekkel. A kedvezmény mértéke sokszor attól függ, hogy hány ember vásárol az adott kuponból. (A kuponbusiness vagy más néven közösségi vásárlás Magyarországon is felfutóban van. Erről bővebben is írtunk, többek között itt.)

A képbe a Hyperpublic ott jön be, hogy a Groupon számára rendkívül hasznosak lehetnek a felvásárolt a cég termékei, amiket később integrálhat a kuponos rendszerbe. Például a Hyperpublic egyik terméke, a Geo Deals & Events nevű API lehetővé teszi, hogy helyfüggő kuponos ajánlatokat kapjanak a Groupon-felhasználók, és például egy nagyvárosban csak olyan koncertajánlatok jelenjenek meg, amelyek a közelben vannak. Hasonlóan működik a cég másik terméke, a Places+, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók helyi vállalkozók, éttermek, és más érdekes pontokat keressenek.

A Hyperpublic csapata
A Hyperpublic csapata

A Hyperpublic csapata

Az akvizíció miatt a Hyperpublic március 2-án le fogja állítani a két szolgáltatást. A felhasználók addig begyűjtött adatait az ígéret szerint törölni fogják. A Hyperpublic azoknak fejlesztőknek, akik az API-kat használták, a bekebelezett vállalkozás azt ajánlja, hogy nézzenek más helyfüggő szolgáltatás, például a CityGrid, netán a Facebook-féle Graph iránt, vagy használják a Foursquare Venue Database-t.

A Hyperpublic két évvel ezelőtt jött létre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.