Hirdetés
. Hirdetés

Akvizícióval erősít a Nokia a helyfüggő szolgáltatások piacán

|

A finn gyártó pénteken jelentette be a massachusettsi Cambridge-ben működő, helyfüggő tartalomszolgáltatások fejlesztésével foglalkozó magánvállalkozás, a MetaCarta felvásárlását.

Hirdetés

A MetaCarta szakemberei szerint az általuk kidolgozott technológia segítségével áthidalhatóvá válnak a térkép- és tartalomszolgáltatási megoldások összekapcsolásával járó nehézségek. A cég Geosearch megoldása képes az egyes földrajzi helyekkel kapcsolatos tartalmak, adatok és információk felkutatására és megjelenítésére; Geotag rendszerük a különféle tartalmakkal kapcsolatos, más alkalmazásokban is használható geográfiai referenciák keresésére használható.

A MetaCarta NewsMap alkalmazása például alkalmas arra, hogy a híradásokban, headline-okban található szövegeket feldolgozva, kivonatolja a bennük szereplő földrajzi helyekkel kapcsolatos információkat, majd egy digitális térképen meg is jelenítse azokat.

A Nokia egyelőre nem közölte, hogyan tervezi felhasználni a MetaCarta sokrétű technológiáját: szűkszavú közleményükben mindössze annyi olvasható, hogy ?a helyfüggő lokációkeresési és más szolgáltatásokban" hasznosítja majd azok eredményeit. A gyártó az alku pénzügyi részleteivel kapcsolatban sem közölt részletes adatokat.

Paolo Pescatore, a CCS Insight elemzője szerint a felvásárlás elsődleges célja, hogy a Nokia tovább erősítse térkép és helyfüggő szolgáltatásainak portfólióját; a cég az utóbbi években rendkívül nagy hangsúlyt fektetett erre az üzleti területre.

Az idei különösen mozgalmas évnek ígérkezik a mobilnavigációs szektor szereplői számára. A Nokia január 21-én mutatta be az Ovi Maps legújabb ingyenesen elérhető, gyalogosoknak és autósoknak szánt hangos verzióját - a rendszert a Google Android operációs rendszerébe épített hasonló szolgáltatások konkurenciájának szánják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.