Hirdetés
. Hirdetés

Alacsonyabb összekapcsolási díjak

|

Az NHH Tanácsa nyilvánosságra hozta a Magyar Telekom referenciaajánlataira vonatkozó határozat tervezetét.

Hirdetés

A Magyar Telekom által a BÉT honlapján pénteken közöltek szerint az összekapcsolási, valamint a helyi hurok- és helyi bitfolyam-átengedés referenciadíjait visszamenőlegesen 2008. május 1-től kell alkalmazni, ahogyan az majd a végleges határozatokban lesz. A végleges határozatok várható megjelenési időpontja 2008. augusztus vége - áll a közleményben. A távközlési cég becslése szerint 26 százalékkal csökkentek a díjak.

A helyhez kötött telefonhálózathoz kapcsolódó piacokon a tanács mind az öt egykori koncessziós szolgáltatót - Magyar Telekom, Invitel, Hungarotel, Emitel, Monor Telefon - jelentős piaci erejű (JPE) szolgáltatóként azonosította. Ennek megfelelően e cégeknek közzé kell tenniük nagykereskedelmi díjaikat, amelyeket az Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) határozatban állapít meg a cégek által benyújtott tervezetek és kimutatások alapján, illetve meghallgatva erről a kötelezett és a jogosult szolgáltatók véleményét.

Ennek az egyeztetési folyamatnak egyik fontos állomása, amikor az NHH közli határozattervezetét, ez történt meg a napokban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.