Hirdetés
. Hirdetés

Alapfelszereltség a mobil a németeknél

|

Szinte minden fiatalnak van legalább egy mobiltelefonja Németországban.

Hirdetés

A 2013-as JIM-tanulmány (Jugend, Information, Multimedia - Ifjúság, Információ, Multimédia) szerint a tizennégy évnél idősebbek csaknem mindegyikének van saját telefonja, a 12-13 éves korosztályban pedig a fiatalok 92 százalékának.

Hirdetés

Nagyon gyorsan terjednek az okostelefonok is az ifjúság körében: 72 százalékuknak internet-elérhetőséggel rendelkező telefonja van, háromszor annyinak, mint 2011-ben. Egyre többen töltenek le különböző alkalmazásokat is. A fiatal telefonhasználók hetven százaléka installálta például a WhatsApp nevű programot, amely az internet segítségével ingyenes telefonálást és üzenetküldést tesz lehetővé. Emellett a közösségi oldalak, mint a Facebook, illetve a telefonos játékok a legnépszerűbbek.

A reprezentatív felmérés elkészítéséhez május és július között 1200 német fiatalt kérdezett meg a Baden-württembergi Kommunikációs Intézet, Rajna-Pfalz Média- és Kommunikációs Intézete és a Südwestrundfunk rádió. Az eredmény 6,5 millió 12 és 19 év közötti fiatal telefonhasználati szokásairól árulkodik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.