Hirdetés
. Hirdetés

Átment: államosították a mobilfizetést

|

Néhány perccel ezelőtt megszavazták az elmúlt hetekben élesen bírált jogszabályt, így a jövőben állami monopóliummá válik az autópályadíj, az összes közlekedési jegy, a parkolás, sőt bármilyen önkormányzati vagy állami résztulajdonú cég bármiféle szolgáltatásának mobilos megvásárlása.

Hirdetés

A fideszes Láng Zsolt által beterjesztett jogszabály szövegének értelmében ezen szolgáltatások mobil fizetési rendszeren keresztül történő értékesítését az állam közvetlen vagy közvetett kizárólagos tulajdonában álló, a kormány által kijelölt nemzeti mobil fizetési szervezet kizárólagos joggal, országosan egységes rendszerben (nemzeti mobil fizetési rendszer) végzi.

A kormány a törvény szövege értelmében rendeletben előírhatja, hogy a szolgáltatás nemzeti mobil fizetési rendszeren keresztül történő megvásárlása esetén az ügyfél a szolgáltatás díján felül mekkora kényelmi díjat köteles fizetni a nemzeti mobil fizetési szervezet részére.

A törvény kimondja, hogy a nemzeti mobil fizetési szervezet adatkezelővé válik, és jogosult az ügyfél telefon hívószámára, valamint az érintett szolgáltatással kapcsolatos egyéb azonosítójára, a központosított mobil értékesítésű szolgáltatással kapcsolatos mentesség vagy
kedvezmény esetén a mentesség vagy kedvezmény jogcímére, a jogcímet megalapozó
okmány azonosítójára, típusára, érvényességére,  az utazási viszonylathoz kötött kedvezmény estén az utazási viszonylatra, a meghatározott időponthoz vagy időszakhoz kötött érvényességű kedvezmény esetén az érvényességi időszakra vagy időpontra, továbbá a jogosult lakhelyére vagy
tartózkodási helyére vonatkozó adatot tárolni.

A ma elfogadott törvény kemény bírálatokat kapott az elmúlt napokban, többek között adatkezelési aggályok merültek fel, illetve többen a piaci verseny felszámolását is problematikusnak vélik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.