Hirdetés
. Hirdetés

Almás trükkel javítják a Windows 10 felületét

|

A Microsoft a felhasználói felület továbbfejlesztésekor a macOS Mojave megoldásaiból merít.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft számos újításon dolgozik a Windows 10 továbbfejlesztése során, és ezek közül az egyik legérdekesebb már hozzáférhető a betekintő program Fast gyűrűjébe tartozó tesztelők számára,. Ez az újdonság nem más, mint a világos téma, amellyel Microsoft nem csupán korszerűsíti, de Fluent Design filozófiájához is kezelebb viszi a Windows 10 felhasználói felületét.

A világos téma a sötét téma párja, és a kettő együtt sokkal fejlettebb alakítási lehetőségeket nyújt majd a felhasználók számára, mint a korábbi változatok. Az új megoldásokat a macOS Mojave ihlette, amelynek Dinamikus Asztal funkciójával időérzékennyé tehetjük az asztal megjelenését.

A Windows 10 esetében ez konkrétan azt jelenteni, hogy a felhasználó szabadon választhat majd a sötét és világos téma között, beállíthatja a váltás időpontját (hozzákötheti például a napfelkeltéhez, illetve naplementéhez), és azt is előírhatja, hogy a két téma közti átmenet lépésről lépésre menjen végbe.

A témákhoz emellett saját tapétákat is rendelhet, amelyek a témaváltáskor szintén cserélődnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.