Hirdetés
. Hirdetés

Alvilági sztár-toplista

|

A McAfee idén is összeállította azon hírességek toplistáját, akik neve a leggyakrabban jelenik meg a kártékony webes tartalmak környékén.

Hirdetés

A McAfee immár harmadszor adta ki azt az éves statisztikai adatokra épülő toplistáját, amely a vírusterjesztők, online bűnözők, spammerek, stb. tevékenységének elemzésével készült. Célja, hogy azon hírességek nevét gyűjtse össze, melyeket a rosszfiúk a leggyakrabban használnak fel a felhasználók megtévesztése érdekében.

A McAfee a toplistájának összeállításakor elsősorban a SiteAdvisor technológiájának, illetve szolgáltatásának révén összegyűjtött statisztikai adatokat használta fel. Ezek alapján arra a következtetésre jutottak a cég szakemberei, hogy a legkockázatosabb név nem más, mint "Jessica Biel". Ha ugyanis egy webes keresés során e híresség nevére keresünk, akkor a McAfee szerint öt az egyhez az esély arra, hogy valamilyen kártékony tartalomba, vírusba, stb. botlunk. Tavaly a toplista élén Brad Pitt szerepelt, azonban ő most visszacsúszott a tízedik helyre. A második Beyonce lett, míg a dobogó harmadik fokára Jennifer Aniston „léphetett fel”.

A vírusok terjesztői és az egyéb kártékony online tevékenységet folytató személyek gyakran használnak fel a cselekményeik során jól ismert neveket, ugyanis ezzel a trükkel nagyobb valószínűséggel tudják felkelteni a felhasználók figyelmét, illetve különböző műveletekre (például hivatkozásokra való kattintásra) rávenni az Interneten barangolókat. A sztárok mellett sokszor olyan eseményeket is emlegetnek például a kéretlenül kiküldött leveleikben, amelyek szintén nagy érdeklődésre tartanak számot. Ilyen volt például a Katrina hurrikán, az Olimpia, az új típusú influenza vagy Michael Jackson halála is.

A McAfee által összeállított toplista első tizenöt helyezettje:

  1. Jessica Biel
  2. Beyoncé
  3. Jennifer Aniston
  4. Tom Brady
  5. Jessica Simpson
  6. Gisele Bundchen
  7. Miley Cyrus
  8. Megan Fox, Angelina Jolie
  9. Ashley Tisdale
  10. Brad Pitt
  11. Reese Witherspoon
  12. Britney Spears
  13. Rihanna
  14. Lindsay Lohan
  15. Kim Kardashian

A hír a Computerworld Biztonság rovatában jelent meg.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.