Hirdetés
. Hirdetés

Alvó kislánnyal üvöltözött a hacker

|

A wi-fi képes bébiőrre csatlakozott rá a siket kislánnyal üvöltöző férfi.

Hirdetés

A kislány apukája éppen a születésnapi vacsora maradványait tüntette el, mikor egy idegen hangját hallotta meg a gyermek szobáját vigyázó babamonitorból. A férfi obszcén szavakat ordított a békésen alvó két éves kislánynak és azt követelve, hogy ébredjen fel. "Rohadt idióta, ébredj fel, te kis k..va!" - mondta a szülők elmondása szerint brit vagy európai akcentussal beszélő idegen, aki ráadásul a nevén szólította a kislányt. Ennek oka egyszerű, a név a kiságy fölött volt olvasható a falon.

Hirdetés

Az apa, Marc Gilbert először azt hitte a káromkodó férfi a kis Allyson szobájában, de mikor berohant csak a hangját hallotta és látta, hogy a kamera mozog. Ekkor tépte ki a router vezetékeit, mert gyanította, arra csatlakozott valaki illegálisan és így férkőzött hozzá az ugyancsak wifit használó bébiőrhöz, amely fölött átvette az irányítást - számolt be a Daily Mirror. Azt csak remélni tudja, hogy korábban nem volt hasonló "betörés", amit esetleg nem vettek észre.

A kislány, nem ébredt fel az ordenáré ordítás ellenére sem, mert siket, és a beépített implantátumot a szülők alvás előtt kikapcsolták. Gilbert elmondta, hogy azóta a szerkezetet olyan módban működtetik, ami nem kapcsolódik az internethez, de mindenképp figyelmeztetni szerette volna a többi szülőt is, hogy amennyiben olyan készüléket használnak a kisbabájukhoz, ami képes külső hálózatra is rácsatlakozni, akkor mindenképp legyenek óvatosak, mert bármikor bárki meghackelheti.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.