Hirdetés
. Hirdetés

Amazon is belép a térképpiacra

|

Az UpNext felvásárlásával beépített térképszolgáltatást kaphat a Kindle Fire 2 és a leendő Amazon okostelefon.

Hirdetés

A GigaCom információi szerint az Amazon hamarosan saját térképszolgáltatást indíthat. Legalábbis erre utal az UpNext felvásárlása, hiszen a startup cég a 3D-s térképeiről vált ismerté. Jeff Bezos cége így teljesen új területre merészkedik be, hiszen az Amazon eddig külső fejlesztők szolgáltatásait vette igénybe. A Kindle Fire felhasználók számára például e téren csak külső androidos alkalmazások álltak rendelkezésükre.

 



A felvásárlás alapján könnyen lehet, hogy a Kindle Fire 2 egy GPS-egységgel fog gazdagodni, és az UpNext is mélyen integrálódhat majd az Amazon egyedi androidos platformjába. Sőt már jó ideje lehet hallani arról, hogy a kereskedő cég saját okostelefont is piacra dob majd, e lépés megkönnyíti majd annak a bevezetését.

Az UpNext céget 2007-ben négy középiskolai barát - Raj Advani, Vik Advani, Robin Har és Danny Moon - alapította. A new york-i cég részletes három dimenziós térképeiről vált ismerté, amelynek létjogosultságát egy 2011-es félmillió dolláros tőkeinjekció is alátámasztotta. A befektetők között több ismert amerikai angyal nevét is megtalálhatjuk. Habár az Amazon és az UpNext még nem kommentálta a felvásárlásról szóló híreket, a kiszivárgott információk szerint az angyalok befektetése ötszörösen megtérült.

 



Az iPad, iPhone és Android készülékere elérhető UpNext egyelőre csak az Egyesült Államok 50 városánál kínál térképeket, ezek közül 23 nagy részletességű. Az akvizícióval vélhetően felgyorsul majd az adatbázis építése, az Amazon által biztosítható tőke segítségével.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.