Hirdetés
. Hirdetés

AMD processzoros asztali géppel jelentkezik a Lenovo

|

Sempron-, Athlon- vagy Phenom-processzorokat tartalmaz majd az új ThinkCentre A63 asztali számítógép. Egyúttal két Intel-alapú erőteljes modellt is bejelentettek.

Hirdetés

A kedden bejelentett új asztali számítógép modellel nagy lépést tett a Lenovo, már nem csak Intel-, hanem AMD-processzorokkal is szállít gépeket.

A neves PC gyártó bejelentette ThinkCentre A63 desktop rendszerét, amelyet AMD-processzorokkal szállít, választhatók Sempron-, Athlon- és Phenom-alapú változatok is. Az elsősorban kis- és közepes vállalkozások számára tervezett modell alapkonfigurációban 329 dollárba kerül.

A cég nemrégiben, ebben a hónapban jelentette be első AMD-processzorral felszerelt ThinkPad noteszgép modelljét, hogy termékvonalát olcsóbb modellekkel terjeszthesse ki. Az AMD-alapú ThinkPad Edge noteszgépek induló ára 500 dollár.

Ezzel a lépéssel az AMD is próbálja növelni piaci jelenlétét, amint hatékonyabban igyekszik versengeni az Intellel. Jelenleg a világ PC-inek több mint 80 százalékában Intel-processszor dolgozik.

Visszatérve a ThinkCentre A643 asztali konfigurációhoz, az két-, három- vagy négymagos, az AMD 45 nanométeres technológiájával gyártott processzorokra épül, ami a Lenovo szerint jobb energiahatékonyságot biztosít majd. Az AMD új generációs processzortervein dolgozik, hogy később az év során megjelentethesse Leo-platformját, amellyel 6 processzormagot tartalmazó lapkákat is kínál majd.

A Lenovo egyúttal két nagyteljesítményű PC-t is bejelentett, a ThinkCentre M90 és M90p modelleket üzleti felhasználásra tervezték. Mindkettő az Intel Nehalem-alapú Core i5 és Core i7 CPU lapkákkal dolgozik, négy processzormagig. A Lenovo speciális, Windows 7-re kifejlesztett szoftverének köszönhetően mindkét rendszer nagyon gyorsan lesz képes felállni, illetve kikapcsolni. Az indulás a Lenovo adatai szerint 35, a leállás 9,6 másodpercet vesz csak igénybe. Mindkét rendszer -  a Windows 7 képességeinek köszönhetően - alkalmassá tehető több ponton érinthető bevitelre, ha kiegészítik a Lenovo L2461x monitorral (vagy más multi-touch rendszerű érintőképernyős megjelenítővel).

Torony és lapos, fekvő kialakításban is kaphatók az új asztali gépek, szállításuk februárban kezdődik. Az M90 és az M90p alap konfigurációk ára rendre 779 és 899 dollár.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.