Hirdetés
. Hirdetés

Amerika újból a Holdra tart

|

2021-ben egy robotjármű száll le a Holdra, 2024-ben pedig emberi űrhajósok érkezhetnek.

Hirdetés

Hirdetés

Két év múlva robotikus űrjármű landol a Hold felszínén: tervezője az Astrobotic Technology lesz.

Az Astrobotic egyike volt annak a kilenc cégnek, amelyet arra választottak ki, hogy az elkövetkező évtized mintegy húsz küldetéséhez kisméretű űrjárműveket fejlesszenek ki.

A szállítást végző Vulcan űrhajót a  Boeing és a Lockheed Martin közös vállalkozása, a United Launch Alliance építi; a kilövésre 2021 nyarán kerül sor a floridai Cape Canaveralben.

Forrás: United Launch Alliance

A Peregrine 1972 óta az első amerikai űrjármű lesz, amelyik leszáll a Holdon. A küldetés megalapozhatja azt a 2024-re tervezett utat, amelyben már űrhajósok is a Holdra léphetnek.

Az Astrobotic elmondta, hogy májusban 79,5 millió dollárt kaptak a NASÁ-tól a misszióra. (A NASA egyre szívesebben szervezi ki magáncégeknek az űrprogramokkal kapcsolatos tervezési, fejlesztési és végrehajtási feladatokat.)

Az ULA számára a kilövés egyben minősítő repülés is, ugyanis a jövőben a Vulcannal szeretnék felváltani a Delta és Atlas űrhajócsaládokat, amelyek évtizedekig szolgálták az űrmissziókat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.