Hirdetés
. Hirdetés

Amire senki sem számított: apad a Windows 10, erősödik a macOS

|

Igaz, hogy minimális mértékben, de áprilisban csökkent a Microsoft operációs rendszerének részesedése, és nőtt az Apple-é.

Hirdetés

Hirdetés

Áprilisban csökkent a Microsoft  Windows 10 operációs rendszerének piaci részesedése, és a veszteségből a macOS húzta a legnagyobb hasznot.

A Windows 10 persze továbbra is a legelterjedtebben használt OS a világban, és minden második PC ezt futtatja. De hiába hitte mindenki, hogy a Windows 7 támogatásának megszűntével tovább nő az előnye, áprilisban nem ez történt.

A NetMarketShare adatai szerint a Windows 10 múlt hónapban 57,34 százalékról 56,08 százalékra esett vissza, miközben a macOS 3,41 százalékról 4,15 százalékra erősödött.

A Windows 7 már csak 25,7 százalékot birtokol a tortából, és a csökkenés nem meglepő, hiszen nem kap több frissítést és biztonsági javítást. De az a tény, hogy négyből egy PC-n a mai napig ez fut, mindenképp nagyon aggasztó, és biztonsági szakemberek szerint a kiberbűnözők vastagon ki is fogják használni a sebezhetőségét.

Úgy látszik tehát, hogy a történelem ismétli önmagát: a Windows 7 lett az új Windows XP, amely 2014-es nyugdíjazása után ugyanilyen szívósan küzdött a túlélésért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.