Hirdetés
. Hirdetés

Analitikus adatvédelem az IBM-től

|

Sokba kerülhet a vállalatnak, ha az adatszivárgást napok múltán veszi észre, és hetekbe telik, mire betömi a biztonsági rést.

Hirdetés

Mélyreható analitikai képességeket felvonultató eszköz- és szolgáltatáskészletet jelentett be az IBM, amellyel a vállalatok nagyobb eséllyel védhetik meg legértékesebb vagyontárgyukat, az érzékeny üzleti adatokat a körmönfont, célzott támadásokkal szemben.

A Threat Protection System biztonsági intelligenciát és viselkedéselemzést bevető eszközei túlmutatnak a hagyományos, vírus-adatbázisokra és tűzfalakra építő védelmen, mivel a támadást annak teljes vonalán, a behatolás pontjától az adatkinyerés helyéig képesek felderíteni.

Az analitikai és törvényszéki szakértői szoftverek végponttól végpontig terjedő architektúrájára épülő rendszer segítségével a szervezetek folyamatosan monitorozhatják a hálózati eseményeket, és azonnal értesülhetnek a rendkívüli jelenségekről, így azonnal reagálhatnak a kifinomult támadásokra, akár még a károkozásnak is elejét vehetik.

A szintén most bejelentett Critical Data Protection Program olyan biztonsági tanácsadói szolgáltatásokat kínál, amelyek az IBM adatközpontú biztonsági modelljére építenek.

Becslések szerint a kritikus üzleti adatok egy tőzsdére bevezetett cég értékének 70 százalékát is adhatják, ezért nem meglepő, hogy ez a szellemi vagyon áll a kiberbűnözők célkeresztjében.

 

Ennek ellenére nagyon sok szervezetnél nem egyértelmű, hogy a kritikus adatokat mely rendszerek kezelik, azokhoz kik férnek hozzá, és milyen védelmet kapnak. Az adatvesztésre az esetek 95 százalékában éppen ezért csupán napok multán derül fény, és 90 százalékukban a biztonsági rés betömése hetekbe is beletelhet, aminek katasztrofális következményei lehetnek az üzletre nézve.

A Ponemon Institute felmérése szerint, amelyet az IBM megbízásából készített, az adatbiztonság sérüléséből eredő károk értéke idén 15 százalékkal nőtt világszinten, átlagosan 3,5 millió dollárt tesz ki incidensenként.

Az IBM Critical Data Protection Program szolgáltatásai ezért a meghatározástól kezdve a feltáráson, szabályozáson és védelmen át a monitorozásig több szakaszon keresztül az érzékeny adatok teljes életciklusát lefedő, aktív védekezés kialakításához segítik hozzá a szervezeteket.

A most bejelentett termékek és szolgáltatások kétéves fejlesztés eredményeként, és olyan cégek felvásárlását követően kerülnek piacra, mint a Q1 Labs, a Trusteer, aGuardium, az Ounce Labs, a Watchfire és a Fiberlink/MaaS360.

Az IBM 2011-ben hozta létre dedikált, kiberbiztonsági üzletágát, amely a terület egyik legnagyobb szereplőjévé vált. Az IDC adatai szerint az IBM lényegesen gyorsabban nőtt, mint a biztonsági szoftverek piaca, így a szállítók rangsorában tavaly a negyedikről a harmadik helyre lépett elő.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.