Hirdetés
. Hirdetés

Android és iOS védelem a Symantec-től

|

A Symantec megújult védelmi stratégiájával a cégek minimalizálhatják a mobileszközökkel járó kockázatokat.

Hirdetés

A meglévő Windows Mobile, Symbian és BlackBerry támogatások mellett a Symantec kiterjesztette biztonsági és felügyeleti megoldásait az Android valamint az Apple iOS (iPhone és iPad) rendszerekre is. Az új funkcióknak - mint például a távoli törlésnek, a jelszóvédelemnek vagy a készülékjellemzők leltározási lehetőségének - köszönhetően a szervezetek anélkül használhatják a mobil eszközeiket, hogy kockára tennék a vállalati információk biztonságát és integritását.

 

 



"Egyre inkább tapasztalható, hogy ugyanazt az eszközt használjuk a magánéletben, üzleti célokra valamint a szórakozásra. Ez a használatbeli változás az igények robbanásszerű növekedését jelenti, ugyanakkor új biztonsági kihívásokat támaszt az IT szervezetek, a fogyasztók és a kommunikációs szolgáltatók számára. Azzal, hogy mobil védelmet és felügyeletet kínálunk a legnépszerűbb intelligens eszközökre, megkönnyítjük a vállalatok számára, hogy a vállalati adatok veszélyeztetése nélkül engedélyezhessék az alkalmazottaknak az általuk választott készülékek használatát" - mondta Gombás László, a Symantec magyarországi képviseletének szakértője.

Vállalati mobilbiztonság

A vállalatok rendszeresen szembesülnek a mobil eszközök védelmének és kezelésének kihívásaival, mivel sok felhasználó a saját készülékét is bevonja az üzleti életébe, vagy ületi célú eszközöket személyes ügyeik intézésére használnak. A Symantec szerint sok cég nem képes biztonságos módon támogatni a készülékek használatát, amivel kockáztatják mind a vállalati adatok, mind az üzleti kommunikáció biztonságát, a következő alkalmazások által:

- Menedzsment: Symantec Mobile Management
- Végpont védelem: Symantec Endpoint Protection Mobile Edition, Symantec Network Access Control Mobile Edition
- Titkosítás: PGP Mobile, PGP Support Package for BlackBerry
- Autentikáció: VeriSign Identity Protection (VIP) Access for Mobile, VeriSign Device Certificate Services

Mobil védelem egyéni felhasználóknak is

Az egyéni felhasználók mobil eszközökön tárolt személyes adatainak védelme érdekében, a Symantec korábban bevezette a Norton Everywhere szolgáltatást. A fogyasztók így bárhol számíthatnak a Norton védelmére - függetlenül az adott helytől, eszköztől vagy digitális környezettől. A Norton Everywhere képviselője a Norton Mobile Security for Android és a Norton DNS is.

 

 

A hír testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.