Hirdetés
. Hirdetés

Android is fut a HP Touchpaden

|

Egy moddolással foglalkozó csoportnak sikerült átültetnie a Google Android operációs rendszert HP TouchPadre.

Hirdetés

Egy, a Youtube-on is megjelent videón látható, hogy a Cyanogen nevű csoportnak sikerült átalakítania a HP tabletjét, amely épp Androiddal indul el. Ugyan vannak még hiányosságok, így például az érintés alapú vezérlés még nem működik, de várható, hogy egy újabb verzióban már ezzel se lesz gond.

A Cyanogen nevű modding csoport célja egyébként multiboot megoldást fejleszteni, amellyel a felhasználó a gép indításakor eldöntheti, hogy WebOS-t, Cyanogenmodot, vagy más operációs rendszert kíván-e éppen futtatni. (A Cyanogen egyébként speciális változatokat készít Androidból okostelefonokra is, de moddolt verziójú megoldásának aktuális verziója, a CM7 egyes tableteken is fut.)

A speciális, TouchPaden futó Androidot egyelőre nem lehet letölteni - közölte a Cyanogen.

Mindenesetre a hír azért lehet különösen érdekes, mert a TouchPadet a HP és partnerei egy jelentős akció keretében mindössze 99 dollárért (azaz lényegében dömpingáron) kezdték árulni nem sokkal azután, hogy a HP részéről elismerték, hogy a PC üzletág eladását tervezik, valamint felmerült, hogy esetleg leállítják a tabletek és okostelefonok fejlesztését, a piac pedig már arról beszélt: "A WebOS halott". A HP ugyanakkor egyelőre azt jelezte, hogy folytatja a webOS, a tableteiken jelenleg használt operációs rendszer fejlesztését. A 99 dollárért árult TouchPadeken is ez fut.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.