Hirdetés
. Hirdetés

Anti-PowerPoint párt alakult

|

A svájci szervezet szerint a szoftver megöli a kreativitást és nemzetgazdasági szinten is komoly veszteségeket okoz.

Hirdetés

Sokan vannak, akik nem kedvelik a Microsoft prezentációkészítő eszközét. Ezen ellenszenv képviseletére Svájcban egy külön párt alakult, amely az országban tartott októberi referendumon szeretne bekerülni a törvényhozásba. Céljuk egyértelmű: kiűzni a PowerPointot az ország közintézményeiből, az iskolákból és lehetőleg a vállalatoktól is. Sőt magasztos céljuk szerint anti-Powerpoint mozgalmukat Európa más országira is kiterjesztenék, oldalukon ugyanis szlovák, horvát, orosz, spanyol, olasz, francia, német és angol nyelven is elolvasható a programjuk.

 



Az Anti-PowerPoint Párt (APPP) szerint nemzetgazdasági szinten is hatalmas veszteségek keletkeznek a PowerPoint használata miatt. Számításuk szerint Svájcnak évente 2,1 millió frankba (2,5 milliárd dollárba) kerül a szoftver létezése, míg kontinens szinten 160 milliárd dolláros a veszteség. Miért is? A szervezet szerint a dolgozók túl sok időt töltenek olyan prezentációk elkészítésével, amelyeknek a gyakorlatban semmi hasznunk nincs. Ráadásul azok összeállítása rossz hatással van a motivációra, és a kreativitásra - véli az APPP.

A szervezet komolyságát megkérdőjelezi, hogy a pártba belépők a tagsággal együtt hozzájuthatnak az alapító. Matthias Poehm "PowerPoint megtévesztés" című könyvéhez, amely logikus módon egyben a párt programja is. Matthias Poehm neve egyébként több helyen is felbukkan. Az APPP sajtószobájába például tele van az íróról készült képekkel. Azaz vélhetően a párt valódi célja egy konkrét doloh: minél többet eladni a fent megnevezett könyvről. Az amerikai PC World kérdésére Poehm nem tagadta ezt egyértelműen: "Igen, ez egy jó eszköz a könyvem népszerűsítésére, de ennél jóval többről van szó."

"Az eset felhívja majd az emberek figyelmét arra, hogy a PowerPointnak léteznek alternatívái, amelyekkel akár háromszor, vagy négyszer is hatékonyabbak lehetünk" - mondta Poehm.

Ahhoz, hogy Svájcban a párt elindulhasson a választáson 100 ezer támogatót kell összegyűjtenie, az amerikai PC World írása alapján APPP jelenleg csak körülbelül 245 pártolóval rendelkezik, azaz vélhetően a szervezet nem válik majd ősszel komoly tényezővé az ország politikai életében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.