Hirdetés
. Hirdetés

App! 2011: konferencia a mobilfejlesztésről

|

Mobilalkalmazás kell. Megcsinálni nem könnyű, de szerencsére erre is van egy App! A nagyobb kijelző, a több funkció, az online világ folyamatos elérése mind arra csábítja az embereket, hogy okostelefont kezdjenek használni. Az okos eszközök terjedése pedig arra csábítja a cégeket, fejlesztőket, hogy az asztali szoftverek és a webes szolgáltatások után a mobil platformra tegyék át a fókuszt.

Hirdetés

A mobilos fejlesztés világa azonban egy teljesen új dimenzió, a felhasználó mellett a fejlesztőnek és a megrendelőnek is tapasztalnia kell a különbségeket. Kísérletezik a világ, miközben a két legnépszerűbb platform, az iOS és az Android együtt több mint 1 millió alkalmazást tud felmutatni piactereiben. Az Angry Birds, a Facebook, Gmail, Google Maps sikeresek, de az első fecskék teljesítményét nem egyszerű megismételni, üzleti modellt építeni fizetős programokra pedig még nehezebb. Az Android Marketen alig száz program van 5 millió feletti letöltéssel, a legtöbb sikeres alkalmazás megreked 50-100 ezer körül, de a nagy tömeg az ezres letöltésszámot sem éri el.

There’s an App! for that

A HWSW első teljesen saját szervezésű konferenciája, az App! 2011 ezt a területet célozta meg és dolgozza fel, végigjárva a mobilalkalmazás-fejlesztés minden sarkalatos pontját. A program szigorú, céltudatos és őszinte, tudva azt, hogy ezen a területen minden elkövetett hiba, minden zsákutca végzetes lehet a termék szempontjából. A hazai fejlesztői közösség remek adottságokkal rendelkezik, több sikeres projekt nőtt ki magyar műhelyekből, tudatos felkészüléssel azonban a látványos sikerek száma megsokszorozódhat. Előadást tart többek között Lemák Gábor, a Mobilitás és Multimédia Klaszter stratégiai tanácsadója, Nyári Attila, a Sanoma Mobil Multimédia vezető fejlesztője, Szabó Márton, az iWiW korábbi vezetője, Bárdos Kristóf, a MixGart üzletfejlesztési vezetője, Halácsy Péter, a Prezi.com alapítója,  Domonkos Tamás, a LogMeIn vezető fejlesztője és Dobó Mátyás, az Endless vezetője.

A vendégek hallhatnak előadásokat általános piaci trendekről, a mobil evolúciójáról, a jó ötlet fontosságáról, értékéről, a rossz ötlet felismerésének módszereiről, valamint arról, hogy a fejlesztés alatt kalkulálható-e a siker.

Fontos a tervezés
A délelőtti részben az App! 2011 az alkalmazásfejlesztés külső tényezőit vesézi ki, délután viszont a hazai piac szakértői azt járják körül, hogyan jöhet létre a sikeres alkalmazás. Az App! 2011 résztvevői elmélyülhetnek a moduláris fejlesztésben, a mobilos tesztelésben és minőségbiztosításban, valamint a felhasználói visszajelzések gyűjtésének témájában.

A szervezők külön szekciót szentelnek a platformok közti egyensúlyozásnak, ahol azon túl, hogy a párhuzamos fejlesztések nehézségeiről esik szó, az ezzel kapcsolatos csapatkezelés módszertana is terítékre kerül. Megtudjuk, fenntartható-e a magyar piacon hirdetésből egy ingyenes alkalmazás, és ha nem, akkor mikor érdemes feladni egy projektet. Külön előadás foglalkozik azzal, hogy milyen adatvédelmi és jogi problémákkal kell szembe nézni, ha a felhasználó személyes adatai közt turkálunk, valamint arról, hogy az eltérő kultúrák, valamint a usability és a dizájn összefüggéseiről.

A konferenciára elsősorban a kis- és közepes fejlesztői cégek munkatársait, az ügynökségeket és a mobil alkalmazások megrendelői oldalát képviselő vállalatok szakembereit várjuk, de a program hasznos lehet a webes területről átnyargaló fejlesztőknek, a még utat kereső ifjú titánoknak, startup-tulajdonosoknak és a kommunikációs iparág innovációt kereső szakértőinek is.

A november 23-i App! 2011 konferencia teljes programja, az előadók bemutatkozója és a regisztráció is elérhető a rendezvény hivatalos weboldalán: app.hwsw.hu.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.