Hirdetés
. Hirdetés

Apple: oszd meg és uralkodj

|

Az IMS Research szakértői szerint az Apple az iPad 3 piacradobása révén több mint 70 százalékos részesedéshez juthat a táblapiacon. Az androidos vetélytársak csak az olcsó eszközök szegmensében lehetnek versenyképesek.

Hirdetés

Az IMS Reesearch piackutató szerint az Apple az iPad 3 piacra dobása révén akár a táblagép-piac hetven százalékát is bekebelezheti az idén. A cég előrejelzése szerint 2012-ben közel hetvenmillió darab iPadet fognak értékesíteni: ez a teljes tabletpiac éves növekedésének 71 százalékát teszi ki.

„Az Apple termékeinek hatalmas rajongótábora van. Sok millió rendkívül lojális fogyasztó, akik régóta várnak a gyártó legújabb tabletjének bemutatására” - jelentette ki Gerry Xu, az IMS Research PC-piaci elemzője.

„Várhatóan számos iPad-tulajdonos lecseréli majd régebbi eszközét a legújabb verzióra. Ráadásul az előrejelzések azt mutatják, hogy a magánfogyasztók mellett az üzleti és oktatási szektorban is növekvő kereslettel számolhatunk” - vázolta a várakozásokat a szakértő.

Xu hangsúlyozta: az első iPad bemutatása óta számos konkurens termék – köztük az Amazon rendkívül népszerű Kindle Fire táblagépe – jelent meg a piacon, ám ezek nem veszélyeztetik számottevően az Apple eszközének dominanciáját. Várakozása szerint a Google Android operációs rendszerét futtató tabletek piaci részesedése a 2011-es 35 százalékról 22 százalékra esik vissza az idén – elsősorban azért, mert ezek az eszközök a felhasználói élmény szempontjából messze elmaradnak az iPad mögött.

Az elemző szerint az Apple a táblagép-szegmensben is sikerrel vetette be azt a kipróbált stratégiát, amelynek révén néhány évvel ezelőtt az iPoddal meghódította az MP3-lejátszók és az iPhone-nal az okostelefonok piacát. Rendkívül keresett termékei révén olcsó, alacsony árréssel értékesíthető eszközök gyártására kényszeríti a versenytársait, arra kárhoztatva őket, hogy egymással versenyezzenek a megmaradt részesedésért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.