Hirdetés
. Hirdetés

Apple: szoftveres megoldás az iPhone 4 vételi hibájára

|

A gyártó Apple végre reagált a legújabb készülékével kapcsolatos panaszokra. Szerintük nem hardverprobléma, hanem a jelerősséget reprezentáló oszlopok magasságát kiszámító algoritmus hibája okozza az iPhone 4-el kapcsolatos anomáliákat.

Hirdetés

A

z Apple saját weboldalán tette közzé azt a levelet, amely legújabb csúcstelefonja, a hatalmas érdeklődést kiváltó iPhone 4 egyik ?érdekes", sokat kárhoztatott hibájának okait taglalja. Ahogy arról az eszköz egy hónappal ezelőtti bemutatója óta számos blogger és sajtóorgánum is beszámolt, a készülék jelerőssége drasztikusan csökkenhet, ha a felhasználók bizonyos pontokon megérintik a borítást. Ez a hiba már annál is érdekesebb, mivel más felhasználók éppen az ellenkezőjét tapasztalták: beszámolóik szerint a telefon antennája különösen érzékeny, olyan helyekről is tudtak hívást kezdeményezni, illetve fogadni vele, ahonnan ez korábban semmilyen más eszközzel nem sikerült.

Az egymásnak ellentmondó vélemények és a reklamációk magas száma nyomán az Apple úgy döntött, kivizsgálja a problémát, pedig korábban Steve Jobs még gúnyosan reagált az egyik panaszosnak az ügyben, és lényegében vitatta a problémát. A gyártó mostani közlése szerint viszont a hibát egy algoritmus okozza, amely a jelerősséget ábrázoló, a kijelzőn látható oszlopok magasságát számítja ki. ?Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a kijelzőn négy oszlop jelenik meg, pedig a valós jelerősséget figyelembe véve csak két oszlopot kellene megjelenítenie" - írta az Apple.

A cég szerint azt, hogy érintésre ?eltűnnek" ezek az oszlopok, az okozhatja, hogy az adott környezetben eleve gyenge volt a vétel; ráadásul valamennyi készüléknek - köztük a korábbi iPhone modelleknek is - csökken a vételi érzékenysége, ha nem megfelelő módon fogják meg.

Az Apple szakemberei szerint nincs szükség visszahívásokra: a probléma szoftveres úton is orvosolható; a cég az elkövetkező hetekben adja ki a szükséges javítóprogramot. Ez természetesen nem lesz hatással a készülék vételi képességeire, de a hibás szoftver működését korrigálva lehetővé teszi, hogy az eszköz a valós jelerősséget mutassa. A javító patch-et az iPhone 3G és 3GS tulajdonosai számára is elérhetővé teszik: a gyártó szerint a hiba ezeken a készülékeken is tapasztalható.

Az Apple magyarázata korántsem nevezhető megnyugtatónak: szakemberek szerint, ha a problémát valóban egy grafikus algoritmus hibája okozza, nehezen magyarázhatók azok a valós vételi nehézségek és kimaradások, amelyek a jelenséget kísérik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.