Hirdetés
. Hirdetés

Applikációkeresőt vett az Apple

|

Az Apple felvásárolt egy olyan céget, ami a különböző mobilos applikációk közötti hatékonyabb keresést támogatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, nincs megelégedve saját AppStore-jának működési hatékonyságával az Apple, vagy attól tartott, valaki más kebelezi be azt a keresőt, melyet végül a pénteki bejelentés szerint, meg nem nevezett összegért megvásárolt. A bekebelezett San Francisco központú vállalkozás, a Chomp olyan keresőmotort fejlesztett ki, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználók a mobilapplikációk funkciói, képességei, ne pedig csak azok nevei alapján tudjanak kereséseket indítani.

Chomp
Chomp

A Chomp által készített kereső weben keresztül és többféle mobilplatformról applikációként is elérhető.

A Chomp iPhone-ra fejlesztett változata még 2010-ben készült el, és az azóta iPadre, valamint iPod Touchra is elérhető szoftver ingyenesen elérhető az iTunes Appstore-ból. De a Chomp nem csak az Apple-ösök számára nyújt segítséget, ugyanis létezik Androidos verziója is.

A Chompra egyébként nem az Apple figyelt fel először. Tavaly szeptemberben a cég bejelentette, hogy a Verizon Apps Store-t is támogatják majd, és hogy a Verizon valamennyi Android telefonját a Chomppal együtt szállítják majd.

(A Chomp amúgy ugyancsak szeptemberben egy hirdetési program bétatesztelését is elkezdte Chomp Search Ads néven, ami lehetővé teszi, hogy a hirdetők az applikációk kulcsszavaira hirdessenek.)

Az Apple illetékesei nem kívánták kommentálni, hogy hogyan kívánja integrálni az alkalmazást saját szolgáltatásaiba, például az App Store-ba. "Az Apple időről-időre megvesz kis technológiai cégeket. Ugyanakkor sem a vásárlásokkal kapcsolatos részleteket, sem pedig jövőbeli terveinket nem kívánjuk megosztani a publikummal" - válaszolta az IDG News Service megkeresésére e-mailben az Apple egyik sajtókapcsolati munkatársa.

A Chomp képviselői ugyancsak megtagadták a kérdések megválaszolását.

(Cikkünk a Computerworldöt is megjelentető IDG világhálózat hírügynökségi szolgáltatása, az IDG News Service híre nyomán készült.)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.